„Jurassic World”, filmul care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari în timp record

De: Nicoleta Nicolae / 24.06.2015, 09:00
„Jurassic World”, filmul care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari în timp record
"Jurassic World", produs de studiourile Universal, a devenit filmul care a obţinut cel mai rapid - în 13 zile - încasări de peste 1 miliard de dolari pe plan mondial, informează Reuters.

Filmul „Jurassic World”, care îi are în rolurile principale pe actorii Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard, a depăşit acest prag psihologic la finalul proiecţiilor de luni, la 13 zile după lansarea sa oficială în cinematografe.

Precedentul record fusese stabilit de cel mai recent film din franciza „Furios şi iute”, produs tot de studiourile Universal, care depăşise pragul încasărilor de 1 miliard de dolari după 17 zile de la lansare, în luna aprilie.

„Jurassic World” a avut un debut fulminant şi stabilise deja un nou record mondial, obţinând încasări de 511,8 milioane de dolari pe plan mondial în primul său weekend de proiecţii, devenind primul film din lume care a depăşit pragul încasărilor de o jumătate de miliard de dolari în box office-ul mondial în weekendul de debut.

La finalul săptămânii trecute, „Jurassic World” a stabilit un nou record, obţinând cele mai mari încasări în box office-ul nord-american în al doilea weekend de proiecţii – 106,6 milioane de dolari.

Citeste mai mult aici!