Juraţi înlăcrimaţi la „Bravo, România!”

De: Nicoleta Nicolae / 15.05.2016, 00:00
Juraţi înlăcrimaţi la „Bravo, România!”
Duminica aceasta, de la 22.00, pe scena „Bravo, România!” alte trei echipe se vor întrece în musicaluri remarcabile cu dorinţa de a ajunge în marea finală şi de a ajuta oameni aflaţi în nevoie.

Omenia se împleteşte cu actul artistic în numere care îi vor face pe juraţi să aplaude la scenă deschisă sau să se contrazică. Indiferent de opinia fiecăruia însă, echipele dau din nou dovadă de dăruire, iar cazurile pentru care luptă în emisiune şi care îi motivează vor umple de lacrimi ochii juraţilor. Aşa se face că Răzvan şi Dani vor asculta înlăcrimaţi povestea unui puşti de 7 ani, extrem de deştept, simpatic şi optimist, dar care s-a născut cu cea mai gravă formă de „spina bifida”, o malformaţie care îl ţine în cărucior cu rotile şi îi răpeşte copilăria. Părinţii aproape că au pierdut şirul operaţiilor la care a fost supus copilul lor, dar nu se lasă bătuţi: vor să facă tot ce este omeneşte posibil şi chiar mai mult de atât pentru ca fiul lor să ajungă să meargă. Pentru el vor intra în show la „Bravo, România!” cei de la Asociaţia Don Orione, un centru pentru persoanele fără posibilităţi, pentru cei cu dizabilităţi sau pentru copiii cu nevoi speciale. 

La fel de emoţionantă este şi povestea oamenilor din Asociaţia Handilug, şi ei reprezentaţi duminică seara la Antena 1, pe scena „Bravo, România!”. Pentru ei luptă un grup de studenţi de la ASE, tineri, veseli, energici şi care au mărturisit că au fost impresionaţi de curajul şi demnitatea celor din asociaţie. Aceasta a fost infiintata in anul 1990 de un grup de persoane cu dizabilitati care au vrut sa demonteze mitul dizabilitate=neputinţă. Scopul asociaţiei este de a integra în societate persoanele cu dizabilităţi. Toţi cei care fac parte din această asociaţie sunt oameni cu poveşti impresionante, care nu s-au lăsat doborâţi de problemele vieţii. Deşi în scaun cu rotile, toţi membrii asociaţiei reuşesc să îşi depăşească condiţia şi să facă lucruri impresionante, inclusiv să fie campioni la diverse competiţii sportive.

Cea de-a treia echipă care intră în show duminica aceasta este tot tânără, energică şi face minuni din cafea. Echipa celor de la Gloria Jeans va încerca să farmece juriul pentru că au şi un motiv serios: luptă pentru o micuţă cu spirit de campioană, o sportivă care la numai 12 ani este considerată Nadia Comăneci a gheţii, care nu şi-a neglijat nici şcoala, nici pasiunea pentru patinajul artistic. Medaliile cu care vine însă acasă necesită multe investiţii, care de cele mai multe ori sunt peste puterile părinţilor.