Jurnalist auto dat în judecată pentru că a distrus un motor de Porsche 917

Apropo.ro / 23.01.2013, 12:45
În urma unui test, un jurnalist auto i-a stricat motorul unui Porsche 917. Acum este bun de plată!

Pliotul de curse David Piper a dat în judecată un jurnalist auto și i-a cerut și daune de 174.000 de dolari pentru distrugerea unui motor de Porsche 917, mașină ce valorează 2 milioane de dolari.

Motorul mașinii a explodat pe când jurnalistul și pilotul de curse Mark Hales efectua un test drive cu mașina lui Piper .

motor Porsche 917

Testul era efectuat pentru a compara Porsche 917 cu un Ferrari 512S, ce aparținea bateristului Nick Manson de la Pink Floyd.

Hales și Piper nu au făcut nicio înțelegere înainte, în ce privește eventualele daune. Din nefericire, pentru amândoi, motorul a explodat când Hales l-a dus la 8.200 RPM, mai ales că Piper îl avertizase că trebuie să o lase la maxima de 7.000.

Inevitabil au ajuns la discuții, iar David Piper cere acum daune pentru distrugerea motorului rar. Concluzia jurnalistului a fost aceea că Porsche este o mașină greu de condus și că este doar o chestiune de timp până când motorul cedează.

David Piper

Hales se apără spunând că nu a forțat motorul, ci în acel moment încerca să bage din viteza a doua în a treia. El este de părere că David este responsabilul cu reparațiile necesare.

După mai multe amenințări, cei doi au ajuns și la tribunal unde judecătorii au decis că Hales este bun de plată pentru repararea motorului dar și ceva daune morale, în total spre 174.000 de dolari.