Jurnalistul american Larry King a murit

De: Ana Obretin / 23.01.2021, 16:31
Jurnalistul american Larry King a murit

Celebrul jurnalist și realizator de televiziune american Larry King a murit la vârsta de 87 de ani, în timp ce era internat la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles. Nu a fost făcută publică o cauză a morții, dar se știe că acesta a fost diagnosticat cu Covid-19 în decembrie.

Informația a fost făcută publică de compania sa, într-un mesaj publicat pe Twitter. „Cu o tristețe profundă, Ora Media anunță moartea cofondatorului și prietenului nostru Larry King, care a decedat la vârsta de 87 de ani, la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles”, se arată în comunicatul companiei, citat de CNN.

Informația a fost confirmată și de fiul său Chance.

În 2010, Larry King și-a surprins colegii de la CNN când a anunțat că vrea să renunțe la show-ul care îi purta numele. Se împlineau 25 de ani de când era gazda emisiunii „Larry King Live”, timp în care a realizat circa 50.000 de interviuri, cu unele dintre cele mai mari personalități, de la președinți americani ca Barack Obama, Bill Gates, la oameni de afaceri precum Donald Trump și staruri ca Lady Gaga și Prince.

„Timp de 63 de ani și pe toate platformele de radio, televiziune și mass-media digitale, numeroasele mii de interviuri, premii și aprecieri la nivel mondial ale lui Larry stau ca o dovadă a talentului său unic de realizator TV. În plus, deși numele său apărea în titlurile show-urilor, Larry își privea întotdeauna invitații pentru interviuri ca fiind adevăratele vedete ale programelor sale și pe sine însuși, doar un canal imparțial între invitat și public. Fie că a intervievat un președinte american, un lider străin, o celebritate, un personaj scandalos sau un om obișnuit, lui Larry i-a plăcut să pună întrebări scurte, directe și necomplicate. El credea că întrebările concise oferă de obicei cele mai bune răspunsuri și nu se înșela în această credință”, se mai arată în comunicatul Ora Media.

King s-a luptat cu multe probleme de sănătate de-a lungul anilor, inclusiv un cancer la prostată și diabet de tipul doi. În 1987, a fost operat pe cord după un infarct, iar, în 2017, a suferit o intervenție chirurgicală pentru eliminarea unei tumori pulmonare.

Anul trecut, doi dintre copiii adulți ai lui King – fiul Andy și fiica Chaia – au murit la câteva săptămâni distanță unul de celălalt. În ciuda tragediilor, King a continuat să lanseze noi episoade din seria sa de pe YouTube „Larry King Now”, cel mai recent având premiera în urmă cu două săptămâni. 

Larry King s-a născut în Brooklyn, New York, și și-a început cariera la sfârșitul anilor 1950 ca jurnalist de ziar și DJ în Miami, înainte de a se lansa în interviuri radio și comentarii despre evenimente sportive. În 1978, și-a lansat emisiunea „Larry King Show” la nivel național, pe care a continuat să o găzduiască chiar și după ce producția „Larry King Live” a început să fie difuzată pe CNN, în 1985.

King, care a fost căsătorit de opt ori, a câștigat două premii Peabody pentru munca sa în TV și numele său a fost inclus în National Radio Hall of Fame și Broadcasters Hall of Fame. După ce a renunțat la „Larry King Live”, și-a lansat emisiunile „Larry King Now” și „Politicking With Larry King”, în 2012, respectiv 2013. De asemenea, a apărut în filme și emisiuni TV – jucând mai mult propriul rol -, ca „30 Rock”, „Murphy Brown”, „Ghostbusters”, „Frasier” și „American Crime Story”.

CITEȘTE ȘI: Larry King renunta la show-ul TV care ii poarta numele, dupa 25 de ani

Foto: Profimedia Images