Kadhafi isi ameninta dusmanii cu un razboi lung

De: MediafaxFoto, Tanase Dragos - Marian / 02.09.2011, 09:55
Kadhafi isi ameninta dusmanii cu un razboi lung
Fostul lider libian Muammar Kadhafi si-a afirmat joi, intr-un mesaj audio, intentia de a lansa "o gherila" pentru a lupta impotriva rebelilor si a "alunga colonizatorii".

Mesajul este al doilea in decurs de doua ore, difuzat de postul de televiziune Arrai, cerandu-le libienilor, „barbati si femei, sa se pregateasca pentru rezistenta, pentru un razboi lung care le-a fost impus”. El a acuzat tarile participante la operatiunile NATO din Libia ca „vor sa colonizeze Libia si sa puna mana pe resursele petroliere si hidraulice”.


Intr-un mesaj precedent, difuzat in cursul dupa-amiezii de aceeasi televiziune cu sediul la Damasc, Muammar Kadhafi a afirmat ca nu se va preda, declarandu-se pregatit pentru o batalie lunga impotriva rebelilor si NATO, chiar daca tara „arde”.

Cele doua inregistrari au fost difuzate la aniversarea loviturii de stat care l-a adus la putere pe Kadhafi, la 1 septembrie 1969.

In week-end, rebelii au intrat in capitala Tripoli

In week-end, rebelii au intrat in capitala Tripoli

In week-end, rebelii au intrat in capitala Tripoli, avand loc lupte grele in jurul locuintei liderului libian Muammar Gaddafi, dupa ce – cu o zi inainte – rebelii preluasera controlul mai multor cartiere ale capitalei.

Citeste mesajele complete ale lui Muammar Kadhafi, pe Mediafax.ro