Kaiserii din U.K.

Apropo.ro / 23.01.2006, 13:30
Kaiserii din U.K.
Kaiser Chiefs. Traseu tipic underground. Au plecat la drum prin industria muzicala fara nici un plan serios... Au ajuns sa aiba însa cele mai multe nominalizari la Brit Awards anul acesta, la concurența cu James Blunt. Povestea celor cinci membri începe cu mult timp înainte de a

Kaiser Chiefs. Traseu tipic underground. Au plecat la drum prin industria muzicala fara nici un plan serios… Au ajuns sa aiba însa cele mai multe nominalizari la Brit Awards anul acesta, la concurența cu James Blunt.

Povestea celor cinci membri începe cu mult timp înainte de a forma Kaiser Chiefs, în 2003. Adica, de pe vremea cand aveau în jur de 15 ani și erau la liceu. Simon Rix (bass), Nick „Peanut” Baines (clape) și Nick Hodgson (vocal și tobe) erau colegi la aceeași școala și cantau împreuna pe la diferite petreceri, dar și în proiecte diferite de fiecare data cand prindeau cate o ocazie. Dupa ceva timp s-au împrietenit cu ceilalți doi viitori membri, Ricky Wilson, care a devenit vocalul principal și Andrew „Whitey” White, chitarist. Dupa ce au facut cunștința mai bine s-au hotarat sa puna bazele unei trupe noi și sa schimbe radical stilul.

Nu aveau nici un plan bine conturat cand s-au gandit la proiect, din contra, tot ceea ce știau era ca vor sa cante fara sa mai aduca tributuri formației Rolling Stones, adica sa cante numai piese de-ale lor așa cum facusera în celalalte proiecte ale lor. Inițial, Ricky n-a vrut sa faca parte din proiect pentru ca nu-l tenta prea mult un nou început și pentru ca formația nu avea piese noi. A fost convins pana la urma, iar trupa a fost botezata dupa o echipa de fotbal de succes din Africa de Sud, Kaiser Chiefs.

Cei cinci s-au facut auziți pentru prima oara în aceasta varianta la un festival local, unde au facut furori. Deși publicul nu știa mare lucru despre ei nu-i mai lasau sa plece de pe scena. S-au apucat serios de lucru, și-au facut în dormitorul lui Nick un mini studio de unde au început sa scoata pe banda rulanta hit dupa hit. Prima lor lovitura a fost piesa „I Predict a Riot”, lansata la sfarșitul anului 2004. A avut un succes extraordinar în Anglia. Imediat dupa lansarea hitului a venit albumul „Employment”. A urmat single-ul „Oh My God!” care împreuna cu primul hit și albumul i-a menținut pe baieți timp de 18 luni cap de afiș. Ceea ce i-a ajutat însa cel mai mult în ceea ce privește lansarea lor ca formație importanta și cu potențial maxim a fost turneul în care i-au însoțit pe cei de la Franz Ferdinad.

Au început sa vada viața cu totul alți ochi, dupa cum au declarat chiar ei. „A fost ca și cum am fi vazut lumina. Am încetat sa mai cantam despre lucrul la calea ferata și despre viața de liceu. N-am mai dat concerte la balurile din licee. Ajunsesem cineva, ne puteam exprima așa cum vroiam, drept care am început sa cantam despre ce înseamna sa fii falit, iar acest lucru a prins foarte bine”, a povestit Ricky (care a lansat o moda purtand mereu pe scena un elegant costum portocaliu cu albastru) într-un interviu dupa lansarea albumului.

Citește totul despre formația Kaiser Chiefs numai în

Tags: