Kaka a fost desemnat jucatorul anului de FIFA

Apropo.ro / 18.12.2007, 10:00
Kaka a fost desemnat jucatorul anului de FIFA
Kaka a fost desemnat jucatorul anului de FIFA, in baza voturilor acordate de selectionerii si capitanii echipelor nationale

Mijlocasul brazilian al formatiei AC Milan, Kaka, a fost desemnat, luni seara, la Opera House din Zurich, jucatorul anului de FIFA, in baza voturilor acordate de selectionerii si capitanii echipelor nationale.

Ricardo Izecson dos Santos Leite Kaka, care primise deja in acest an Balonul de Aur, a acumulat 1.047 de puncte, devansandu-i pe argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona, 504 puncte) si pe portughezul Cristiano Ronaldo (Manchester United, 426 de puncte).

Kaka, in varsta de 25 de ani, ii succede in palmares italianului Fabio Cannavaro (Real Madrid). El este al cincelea brazilian care castiga acest trofeu dupa Romario, Ronaldo, Rivaldo si Ronaldinho.

"Este o zi cu totul speciala pentru mine. Cand eram mic visam sa joc printre profesionistii de la Sao Paulo si in nationala raziliei. Indrumat de Biblie mi-am indeplinit aceste dorinte, iar acum am ajuns aici", a declarat Kaka.

Internationalul brazilian, care si-a prelungit contractul cu AC Milan pana in 2013, a castigat in acest sezon Liga Campionilor si Cupa Mondiala a cluburilor cu formatia italiana.

Cea mai buna jucatoare de fotbal a anului 2007 a fost desemnata compatrioata lui Kaka, Marta, in varsta de 21 de ani, cea care a castigat si anul trecut.

Tags: