Kamelia, vocea feminină de hip-hop (interviu)

De: Mioara Tronaru / 15.02.2012, 10:28
Kamelia, vocea feminină de hip-hop (interviu)
Cu un aer fresh şi un look original, Kamelia a devenit la scurt timp de la colaborarea cu Puya, noua voce feminină din hip-hop-ul autohton. De curând, a lansat o nouă piesă, “Prima oară”.

– Kamelia, de curând ai lansat o nouă piesă, „Prima oară”. Când vei filma şi un clip?
Nu există deocamdată o idee concretă, un scenariu, dar ceea ce îmi doresc e ca acest clip să exprime dragostea pură dintre doi oameni, o dragoste simplă plină de gesturi mici care sunt de fapt cele mai importante: o strângere de mână, un zâmbet atunci când ai nevoie.

– Ce contribuţie a avut fratele tău, George Hora, la apariţia ta în peisajul muzical?
Eu împreună cu fratele meu suntem o echipă. Ne ajutăm reciproc. Facem muzică împreună din 2000. În 2008 l-am cunoscut pe Puya şi i-am povestit despre mine, despre fratele meu, despre studioul nostru (STUDIO 66), iar de aici a pornit fructuoasa colaborare dintre el şi noi care a dus la hit-urile: „Undeva-n Balani”, „Change”, „V.I.P.”, „Americandrim” şi „Vestul Sălbatic”.

– Cine îţi compune piesele?
Toate piesele mele sunt compuse de mine împreună cu George. Am compus piese şi pentru alţi artişti (Dj Andi feat. Stella – „Freedom” şi „Happiness”, Sistem – „Soare”, Hi-Q feat. Kamelia – „The one”).

– Cum ţi-ai castigat primii bani? Pe ce i-ai cheltuit?
Primii bani i-am câştigat la 14 ani cântând împreună cu fratele meu. Toţi banii pe care îi câştigam îi investeam în ceea ce urma să fie studioul nostru.

– Cât la sută contează vocea şi aspectul fizic la un artist?
80 % vocea şi 20 % aspectul fizic. Deci vocea e cea mai importantă, alfel nu eşti artist, însă nici aspectul fizic nu trebuie neglijat.

– Tot mai mulţi artişti din România au succes în afară. Plănuieşti să te lansezi internaţional?
Orice artist îşi doreşte ca muzica sa să depăşească frontierele ţării în care trăieşte şi să ajungă în cât mai multe colţuri ale lumii. Sunt oameni în Taiwan şi Kazakchstan care ascultă „Prima oară”. Deci nu putem nega că… muzica este limbajul universal al umanităţii!

– Cum îţi petreceri timpul liber?
Timpul liber mi-l petrec fie la sala de fitness, fie savurând un film bun, un serial bun, fie împreună cu mama mea la un cappuccino. Ce mă atrage foarte mult este moda şi designul vestimentar. De mică am avut această înclinaţie, iar în timp s-a accentuat. Este fascinant cum hainele unei persoane, accesoriile şi atitudinea cu care sunt purtate relevă nuanţe subtile ale personalităţiii sale.

– Ce nu ai acum şi ţi-ar plăcea să ai?
Mi-ar plăcea să fiu artistul român cu cei mai mulţi prieteni pe Facebook şi să am un dulap mult mai mare de haine.

– Kamelia, în ce culori vezi viaţa?
Viaţa o văd în culorile curcubeului!

Andreea Tufan