Kandovan, localitatea sapata in stanca (Foto&Video)

Apropo.ro / 18.06.2009, 18:03
Esti pasionat de exotic? Petrece-ti luna de miere (si nu numai) intr-o locatie similara unui stup de albine

Satul Kandovan este situat la sud de orasul Tabriz, mai exact la 50 de km, intinzandu-se pe poalele muntelui Sahand, din Iran.

Numele de Kandovan vine de la pluralul cuvantului "kando", care inseamna stup de albine, si se refera la asemanarea caselor sapate in interiorul muntelui cu stupul de albine.

Satul este format numai din case sapate in formatiunile vulcanice de la baza muntelui Sahand, unele avand peste 700 de ani vechime.

Privit de la distanta, satul pare ca ar fi o aglomeratie de musuroaie de furnici, Kandovan este foarte renumit pentru arhitectura unicat si pentru izvoarele sale de apa minerala (despre care se spune ca fac minuni celor cu piatra la rinichi).

Se spune ca primii "chiriasi" au fost nevoiti sa se ascunda de invazia mongola (in secolul 13) in pesteri si ulterior au decis sa se instaleze permanent acolo. Principalele ocupatii ale locuitorilor Kandovanului sunt agricultura si cresterea animalelor domestice.

Majoritatea caselor au "geamurile" orientate catre sud astfel ca locuitorii sa se poata bucura de lumina soarelui cat mai mult posibil.

De curand satul s-a extins cu un hotel de 5 stele, sapat si acesta in munte.

Daca va intereseaza o camera acolo, pentru informatii de acomodare la Cliff Hotel, Kandovan, sunati la Tel: +98 412 – 3230191 sau Fax: +98 412 – 3230190

Nu rata galeria foto de mai jos:

 Kandovan  Kandovan
 Kandovan  Kandovan
 Kandovan  Kandovan
 Kandovan  Kandovan
 Kandovan  Kandovan
 Kandovan  Kandovan

 

O plimbare prin Kandovan:

 

Satul Kandovan, la baza muntelui Sahand, iran de pe tare.ro

 

Bonus: La secunda 0:38 veti putea observa o dacie papuc, alba (carosata).