Kanye West şi Jay-Z, hip hop ca la Căpâlna

De: Mioara Tronaru / 18.08.2011, 12:50
Kanye West şi Jay-Z, hip hop ca la Căpâlna
Se pare că folclorul românesc a trecut Oceanul Atlantic, iar melodia ”Dansul fetelor de la Căpâlna” a ajuns direct pe negativul piesei ”Murder Excellence”, o colaborare între Kanye West şi Jay-Z.

Albumul celor doi, „Watch The Throne” este deja online, iar românii au recunoscut linia melodică a cântecului mioritic.
Cum au ajuns americanii la Fetele de la Căpâlna? Prin intermediul fetelor de la trupa Indiggo. Gemenele Gabriela şi Mihaela Modorcea s-au dat în spectacol cu ceva timp în urmă, atunci când au participat la show-ul „America’s Got Talent”. Se pare că piesa lor „La La La”, inspirată din „Dansul fetelor de la Căpâlna”, a ajuns la urechile lui Kanye West care, împreună cu Jay-Z, a decis să folosească partea cu „lălăitul” pe negativul de la „Murder Excellence”.

Revenind la album, lista de invitaţi include nume mari ca Frank Ocean, protejatul lui West, Mr. Hudson, Curtis Mayfield, dar şi nevasta lui Jay-Z, celebra Beyonce. Se pare că toate piesele de pe album au fost create într-un hotel din New York, unde cei doi rapperi americani au închiriat un etaj întreg. Rămâne de văzut pentru ce piesă Kanye West şi Jay-Z vor filma şi videoclip. Dacă vor alege „Murder Excellence”, poate avem şansa de a le vedea şi pe fetele de la Căpâlna în videoclip!
Cătălina Matei