Karpov va juca la București cu Istrațescu

Apropo.ro / 24.02.2005, 10:37
Karpov va juca la București cu Istrațescu
Marele maestru internațional Andrei Istrațescu va disputa în luna martie, la București, doua meciuri cu fostul multiplu campion mondial, rusul Anatoli Karpov (foto). Întîlnirea reprezinta evenimentul șahistic al anului în Romania și se va desfașura în

Marele maestru internațional Andrei Istrațescu va disputa în luna martie, la București, doua meciuri cu fostul multiplu campion mondial, rusul Anatoli Karpov (foto).

Întîlnirea reprezinta evenimentul șahistic al anului în Romania și se va desfașura în perioada 20-26 martie, la hotelul Crowne Plaza din București.

În cadrul întînirii organizate de fundațiile Șah Astral și Gambit-Elisabeta Polihroniade și Asociația Sportiva Șah Campion, se vor disputa 4 partide în sistem clasic (20, 21, 22, 24 martie) și 4 partide de șah rapid (25, 26 martie, cîte 2 pe zi).

„Prin organizarea acestei partide dorim o relansare a șahului românesc dupa dezastrul din ultima perioada. Inițial, Nisipeanu trebuia sa joace cu Karpov, dar el participa acum la un turneu la Moscova și a fost nevoit sa refuze”, a declarat marea maestra internaționala Elisabeta Polihroniade.

Rusul Anatoli Karpov, în vîrsta de 54 de ani, ocupa în prezent locul 29 în clasamentul mondial FIDE, cu 2674 puncte ELO. Andrei Istrațescu, în vîrsta de 30 de ani, este al doilea român din clasamentul mondial dupa Liviu-Dieter Nisipeanu (loc 31), ocupînd poziția 92 cu 2617 puncte ELO.

Mediafax