„Kate Middleton de Himalaya”! Cum arată cea mai tânără regină din lume

De: Cristiana Trifu / 08.08.2018, 11:27
 „Kate Middleton de Himalaya”! Cum arată cea mai tânără regină din lume
Regele Bhutanului, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, a fost atât de fascinat de Jetsun Pema (27 de ani) când a întâlnit-o încât a hotărât să se căsătorească cu ea şi chiar a renunţat la dreptul de a avea mai multe soţii.


Jetsun s-a născut în oraşul Thimphu şi a fost educată într-un mediu din jurul căminului înainte de a urma şcoala de stewardese. Aici, e s-a dovedit o studentă foarte talentată, precum Kate Middleton. Îi place să joace baschet, este pasionată de artă şi vorbeşte fluent limbile hindi şi engleză. În ciuda talentelor sale însă, Jetsun a preferat să rămână o femeie foarte modestă.

Ea a renunţat la studiile în Marea Britanie de relaţii internaţionale, psihologie şi istoria artei atunci când a fost cerută în căsătorie la vârsta de 21 de ani. Se presupune că Jetsun şi regele Buthanului se cunoşteau de mai mult timp, dar cu toţii au fost uimiţi de această căsătorie în locul uneia în stil tradiţional, aranajată.

Cu toate că are un stil de viaţă precum cel al oamenilor de rând, nu înseamnă că familia din care provine nu are origini nobile. Tatăl său, Dhondup Gyaltshen, care este pilot în cadrul companiei aeriene naţionale a Bhutanului, este fratele vitreg al unei foste regine. De asemenea, mama ei, Sonam Chuki, provine din cea mai veche familie nobilă şi este fina unui prinţ buthanez. Sora mai mare a lui Jetsun este şi ea căsătorită cu fratele regelui Buthanului, Prinţul Jigme Dorji Wangchusk.

Foto Facebook