Kate Winslet spune că filmul în care a jucat în urmă cu 9 ani, „Contagion”, ne-a pregătit pentru pandemia de COVID-19

De: Andra Voiculescu / 10.09.2020, 15:47
Kate Winslet spune că filmul în care a jucat în urmă cu 9 ani, „Contagion”, ne-a pregătit pentru pandemia de COVID-19
Kate Winslet a luat foarte în serios pandemia de coronavirus încă de la început.

Actriţa în vârstă de 44 de ani, care a jucat un epidemiolog în Contagion din 2011, a declarat că filmul a făcut-o hiper-conştientă de actuala pandemie când virusul a început să se răspândească în China şi Europa. La acea vreme, Kate filma un nou film în Philadelphia.

„Oamenii au crezut că sunt nebună, pentru că mergeam de câteva săptămâni purtând o mască, mergeam în magazinul alimentar şi ştergeam totul cu alcool izopropilic şi purtam mănuşi”, a povestit Kate despre primele zile ale pandemiei. „Apoi, dintr-o dată, a apărut 13 martie şi oamenii au spus:„ F-k, de unde iau una dintre măştile astea? ” a declarat Winslet, citată de Vanity Fair.

Kate a povestit apoi despre doi dintre prietenii ei apropiaţi, care au fost afectaţi direct de virus.

„Unul a fost în L.A. şi a fost foarte norocos să primească plasmă convalescentă şi s-a făcut bine în aproximativ 72 de ore după tratament”, a spus Kate.

Ea a continuat: „Şi un antrenor de dialect care locuieşte în Londra a avut, a fost în spital timp de 11 săptămâni, a ieşit şi şi-a făcut fiecare test pulmonar, test de sânge, test de tensiune arterială şi este vindecat de toate, dar pur şi simplu nu poate să îşi îmbunătăţească starea – este fără suflare, letargic, se simte încă foarte rău. ”

În martie, Kate a făcut echipă cu co-starurile ei din Contagion pentru a menţine fanii educaţi în timpul pandemiei.

Regizorul Steven Soderbergh probabil că nu şi-a imaginat niciodată modul în care drama sa ştiinţifică din 2011 Contagion – despre efectele globale de urmărire a originii agentului patogen MEV-1 – ar prefigura evenimentele din lumea reală. Drama a fost cel mai difuzat film din martie şi aprilie, potrivit noilor date de la JustWatch.

Site-ul, care oferă recomandări de conţinut în peste 45 de ţări, a constatat că în 36 de ţări a existat o cerere uriaşă pentru film, căutările lunare pe Google crescând cu 16,6 milioane. Înainte de pandemie, aproximativ 130.000 de persoane căutau filmul pe lună.

Pe 9 septembrie s-au împlinit 9 ani de la lansarea filmului Contagion. Filmul avea o terminologie care a intrat astăzi în lexiconul nostru obişnuit: „distanţare socială”, „protocol de tratament”, „recomandări CDC”. Acest lucru face ca filmul să fie într-un fel futurist, anticipand ce avea să se întâmple în 2020.

Trailerul filmului Contagion îl puteţi viziona aici.


Sursa foto: captură YouTube