Katy Perry, vedeta galei Super Bowl din februarie 2015

Apropo.ro / 25.11.2014, 09:00
Katy Perry, vedeta galei Super Bowl din februarie 2015
Cântăreaţa pop Katy Perry va fi vedeta concertului de la ediţia din februarie 2015 a galei Super Bowl, cel mai urmărit eveniment sportiv şi de televiziune din Statele Unite ale Americii, a anunţat, duminică, Liga Naţională de Fotbal (NFL).
Cântăreaţa americană Katy Perry, în vârstă de 30 de ani, va concerta la gala Super Bowl, pe 1 februarie, în pauza celui mai important meci din campionatul de fotbal american, care va avea loc în Glendale, Arizona, şi va fi transmis în direct de postul TV american NBC.
 
Perry se alătură, astfel, unor vedete ca Madonna, Beyonce şi Prince, susţinând un recital la gala care, de obicei, înregistrează o audienţă mai mare decât cea medie a întregului campionat sportiv.
 
Katy Perry a salutat anunţul făcut duminică de NFL, printr-un mesaj publicat pe contul său de pe platforma Twitter.
 
„Yeppers! Am început deja să testez nişte idei pentru show”, a scris Perry, care se află în prezent în turneu în Australia.
 
Cu câteva minute înainte de anunţul făcut în pauza meciului Cowboys versus Giants, artista a publicat tot pe Twitter un mesaj în care dădea indicii privind nerăbdarea de a concerta la Super Bowl.
 
„Trupa mea este în camera alăturată şi ţipă la televizor (şi unii la alţii), se uită la meciul Cowboys-Giants. Abia aştept să vină 1 februarie”, a scris Perry şi a publicat, apoi, o fotografie cu o minge de fotbal american şi un microfon.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
Ediţia din 2014 a Super Bowl, transmisă de postul TV Fox, a avut o audienţă medie record, de 112,2 milioane de telespectatori, iar concertul susţinut în pauză de Bruno Mars şi trupa Red Hot Chili Peppers a înregistrat un vârf de 115,3 milioane de telespectatori, potrivit Nielsen.
 
Industria muzicală consideră gala Super Bowl una dintre cele mai bune modalităţi de promovare, artiştii aşteptându-se la creşteri ale vânzărilor de discuri în urma concertelor din pauza evenimentului sportiv. Super Bowl este folosită adeseori ca o oportunitate de a anunţa lansarea de noi albume şi turnee, scrie Mediafax.
 
NFL a fost criticată de industria muzicală în 2014, după ce ar fi cerut artiştilor fie să contribuie financiar la organizarea concertului din pauza meciului, fie să împartă o parte din câştigurile de după show cu cea mai populară ligă sportivă din Statele Unite.
 
Deocamdată nu se ştie dacă Perry va contribui financiar la organizarea show-ului, dar a sugerat, luna trecută, într-un interviu televizat, că nu va plăti.
 
„Nu sunt genul de fată care ar plăti pentru a cânta la Super Bowl”, a declarat Katy Perry în emisiunea „College GameDay”, difuzată de postul TV de sport ESPN.