Keanu Reeves a vorbit despre NFT-uri, Cyberpunk 2077, criptomonede și metavers

De: Adrian Popa / 13.12.2021, 16:34
Keanu Reeves a vorbit despre NFT-uri, Cyberpunk 2077, criptomonede și metavers

Keanu Reeves este unul dintre cei mai iubiți actori, iar pe internet starul are armate uriașe de fani. Astfel, când el are ceva de spus, lumea ascultă.

Într-un interviu recent acordat publicației The Verge, Reeves a vorbit despre scepticismul lui în ceea ce privește NFT-urile, despre jocuri video, monede virtuale și metavers.

Actorul din Matrix nu înțelege nebunia din jurul NFT-urilor (Non Fungible Tokens). El a glumit pe seama acestor active, care sunt unice, dar pot fi reproduse cu ușurință, totuși, prin copy – paste. Potrivit Go4it, NFT-urile sunt o metodă prin care artiștii își pot vinde munca sub formă digitală. Chiar dacă o melodie, o fotografie sau un clip video pot fi copiate și reproduse de un număr infinit de ori, cel care deține NFT-ul pentru respectiva operă de artă deține drepturile asupra acelui produs digital.

În ceea ce privește metaversul, Reeves nu are nimic împotriva tehnologiei, atâta timp cât nu este creată de Facebook. „Am putea să nu avem un metavers inventat de Facebook?”, a întrebat actorul, în contextul în care compania Meta (cum se numește acum gigantul condus de Mark Zuckerberg) este unul dintre cei mai activi jucători în domeniu.

Keanu Reeves a declarat și că deține criptomonede, cumpărate pentru el de un prieten, dar că nu face nimic cu ele. Actorul nu a precizat ce monedă virtuală posedă.

Starul a oferit o informație interesantă și legată de gaming. Reeves a spus că nu a jucat niciodată Cyberpunk 2077, în care apare ca personajul Johnny Silverhand. De altfel, actorul nu joacă deloc jocuri video.

Reeves l-a contrazis astfel pe șeful dezvoltatorului CD Projekt Red, Adam Kicinski, care a susținut că actorul a încercat jocul: „Da. Da. L-a jucat. Dar din câte știu nu l-a terminat. A jucat jocul și îl adoră”.