Kefirul poate vindeca alergiile alimentare la copii

Apropo.ro / 17.10.2006, 10:32
Kefirul poate vindeca alergiile alimentare la copii
Ingredientele conținute de kefir, o bautura pe baza de lapte fermentat, pot vindeca alergiile alimentare de care sufera copiii, este concluzia unui studiu publicat de Society of Chemical Industry în Journal of the Science of Food and Agriculture, informeaza dailymail.co.uk. Kefirul

Ingredientele conținute de kefir, o bautura pe baza de lapte fermentat, pot vindeca alergiile alimentare de care sufera copiii, este concluzia unui studiu publicat de Society of Chemical Industry în Journal of the Science of Food and Agriculture, informeaza dailymail.co.uk.

Kefirul este o bautura pe baza de lapte fermentat produsa cu ajutorul unor culturi de bacterii lactice. Kefirul este foarte apreciat în unele parți din estul Europei, unde i se atribuie de sute de ani calitați benefice pentru sanatate.

Studiul scoate la iveala faptul ca bacteriile conținute de kefir ajuta la reducerea alergiilor, dar specialiștii avertizeaza ca mai sunt necesare studii asupra acestui produs.

Între 5% și 8% dintre copiii cu vârste sub trei ani sufera din cauza alergiilor alimentare.

În prezent, singura modalitate de a rezolva problema alergiilor de acest tip este evitarea alimentelor care declanșeaza boala.

Conform rezultatelor studiului, kefirul are capacitatea de a inhiba producția de anticorp numit imunoglobulina E (IgE) . Anticorpii IgE în cantitați abundente suprareacționeaza atunci când intra în contact cu un alergen, stimulând eliminarea în organism a unui compus chimic, histamina, care la rândul ei accelereaza simptomele alergiei mediate de IgE.

Cercetatorii au decoperit ca la șoarecii hraniți cu kefir producția de anticorpi IgE specifici la ovalbumina se reduce de trei ori. Ovalbumina este proteina principala din albușul de ou care constituie unul dintre principalii alergeni la copii mici.

Experții sunt de parere ca, pe viitor, anumite componente din kefir, precum bacterii sau peptide bioactive, vor putea fi integrate în medicamente utilizate în tratarea alergiilor alimentare.

Mediafax