Kelemen: Basescu blocheaza functionarea justitiei

Apropo.ro / 17.01.2008, 15:39
Kelemen: Basescu blocheaza functionarea justitiei
Presedintele executiv al UDMR Kelemen Hunor a declarat ca presedintele blocheaza functionarea MJ si chiar a justitiei din Romania.

Presedintele executiv al UDMR Kelemen Hunor a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca presedintele Traian Basescu blocheaza functionarea Ministerului Justitiei si chiar a justitiei din Romania, prin refuzul de a accepta numirea Noricai Nicolai in functia de ministru.

"Noi credem ca este, de fapt, continuarea razboiului intre Palatul Cotroceni si Guvern si, de fapt, Traian Basescu nu face altceva decat sa blocheze functionarea normala a institutiei Ministerului Justitiei. De fapt, blocheaza functionarea justitiei”, a afirmat Kelemen Hunor, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a sustinut ca argumentele invocate de seful statului, printre care si mapa profesionala a Noricai Nicolai, nu sunt serioase.

"Noi credem ca presedintele Basescu nu a avut niciun motiv serios si nu a avut niciun argument serios pentru a refuza aceasta nominalizare si pentru a refuza semnarea decretului de numire a doamnei Norica Nicolai. Toate argumentele si povestea cu mapa profesionala sunt inventate si nu este un motiv serios pentru a refuza nominalizarea”, a spus Kelemen.

Presedintele executiv al UDMR a aratat ca Uniunea va vota pentru numirea Noricai Nicolai in functia de ministru al Justitiei, daca premierul va supune aceasta numire votului Parlamentului.

In opinia acestuia, Curtea Constitutionala nu va putea da un aviz negativ in cazul Nicolai, care seamana cu cel al lui Adrian Cioroianu.

"Sigur, in Romania precedentul nu este obligatoriu, ca hotarare in justitie, dar sunt convins ca aceasta Curte Constitutionala, daca in cazul Cioroianu a dat un verdict, in cazul Norica Nicolai nu poate sa dea alt verdict”, a mai spus Kelemen Hunor.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca a discutat, miercuri, cu premierul Calin Popescu Tariceanu, pe tema numirii unui ministru al Justitiei si ca nici el nici seful Executivului nu si-au schimbat punctele de vedere in legatura cu aceasta situatie, dar au conchis ca trebuie gasita o solutie. El a mentionat ca a mai avut o intalnire cu primul-ministru, pe aceeasi tema, precizand insa ca la acea data seful Guvernului nu vazuse inca dosarul profesional al Noricai Nicolai.