Kenia: Peste 1.000 de adolescenți, arestați în baruri în weekend

De: Marian Andrei / 09.07.2013, 14:30
Kenia: Peste 1.000 de adolescenți, arestați în baruri în weekend
Poliția keniană a declarat ieri că peste 1.000 de tineri au fost arestați în weekendul trecut în barurile și cluburile din capitala Nairobi, ei neavând vărsta legală pentru a consuma băuturi alcoolice.

Raidul efectuat de poliție a fost determinat, indirect, de greva profesorilor, care protestează de trei săptămâni pentru salarii mai bune. Aceștia au denunțat că în această perioadă barurile și cluburile sunt pline de minori care, printre altele, atacă trecătorii pentru a găsi bani pentru băutură.

La finalul acțiunii, Patrick Oduma, șeful poliției din Nairobi a declarat că a fost surprins de numărul mare de tineri care nu aveau vârsta legală pentru a consuma băuturi alcoolice dar făceau acest lucru.

„Am arestat peste 1.000 de tineri, însă majoritatea au fost eliberați, pentru că nu avem atâtea locuri în celule”, a spus Oduma, care a arătat că alături de cei 126 care au rămas în custodia poliției au fost reținuți și numeroși barmani și se fac demersuri pentru arestarea patronilor. 

În timp ce tinerii arestați nu păreau cănștienți de faptele lor, râzănd și țipând, conform reporterului BBC prezent la acțiune, zeci de părinți, în special mame, s-au adunat în fața sediului poliției pentru a se interesa de soarta copiilor lor. 

Șeful poliției nu a ratat ocazia de a critica politicienii: „În loc de a se juca de-a politica, mai bine ar plăti profesorii și astfel copii noștri vor merge la școală, nu în baruri”.