KFC va plăti daune de 6,3 milioane de euro unei cliente

De: Marian Andrei / 27.04.2012, 16:30
KFC va plăti daune de 6,3 milioane de euro unei cliente
Justiția australiană a condamnat azi lanțul Kentucky Fried Chicken (KFC) la plata mai multor milioane de dolari unei tinere care s-a îmbolnăvit grav, după ce a consumat produse ale grupului.

Curtea supremă din statul australian New South Wales a acceptat dovezile aduse de adolescenta Monika Samaan, care a rămas cu un grav handicap, după ce a mâncat un sandwich cu pui infectat, în octombrie 2005, și a decis ca grupul KFC să-i plătească acesteia compensații de opt milioane de dolari australieni (6,29 milioane de euro).

În vârstă de șapte ani, atunci, Monika Samaan s-a îmbolnăvit de encefalopatie provocată de salmonela, care i-a provocat serioase handicapuri cognitive, de vorbit și motricitate.

La rândul său, avocatul familiei a arătat că hotărârea justiției „era necesară”, deoarece familia tinerei „a epuizat toate mijloacele financiare pentru a face față unor handicapuri foarte grave mentale și fizice pe care le are Monika”. Totuși, avocatul George Vlahakis a subliniat că grupul „KFC este determinat ca Monika să nu primească o centimă„.