Khaled va concerta la Sala Palatului din București

Apropo.ro / 05.08.2006, 17:21
Khaled va concerta la Sala Palatului din București
Muzicianul arab Khaled, autorul piesei "Aicha", va concerta pe 11 noiembrie, la Sala Palatului din București, informeaza Vreaubilet.ro. În vârsta de 46 de ani, Khaled cânta un gen muzical numit rai, considerat a fi un "blues al deșertului". Numit la începutul


Muzicianul arab Khaled, autorul piesei „Aicha”, va concerta pe 11 noiembrie, la Sala Palatului din București, informeaza Vreaubilet.ro.

În vârsta de 46 de ani, Khaled cânta un gen muzical numit rai, considerat a fi un „blues al deșertului”.

Numit la începutul carierei Cheb Khaled (Khaled cel Tânar), artistul a avut un impact deosebit în rândul tinerei generații arabe.

Popularitatea sa i-a înfuriat pe unii fundamentaliști din pricina mesajului pacifist și realist al cântecelor sale. Aceștia l-au declarat indezirabil, alaturi de mulți alți tineri cântareți de rai.

Cei din urma nu au dat, inițial, mare importanța amenințarilor, dar odata cu asasinarea unor artiști de marca ai genului, situația s-a schimbat. Instabilitatea din acea perioada din Algeria i-a determinat pe unii cântareți sa plece în Franța.

În 1992, Khaled își face intrarea pe piața muzicala europeana cu piesa „Didi”. Dar succesul vine în 1996, cu „Aicha”, care ajunge pe locul unu în topurile franceze. Din acel moment, Khaled a deschis ușa afirmarii internaționale pentru el și mulți alți cântareți de rai.

În concertul de la București, Khaled – apreciat de mulți ca „le roi du rai” (regele rai) – va cânta succesele sale, dar și câteva melodii de pe noul album, „Ya-Rayi”.

(Departamentul Life; [email protected])
Mediafax