KIA ridica stacheta

Apropo.ro / 31.07.2002, 13:44
KIA ridica stacheta
Noul model de teren KIA Sorento cu valente de lux deschide noi orizonturi pentru acest constructor. Coreenii asalteaza piata auto mondiala cu un proiect ambitios: cucerirea unei parti importante a amatorilor de SUV, prin noul KIA Sorento. Atuurile sale sînt preturile, mici pentru aceasta


Noul model de teren KIA Sorento cu valente de lux deschide noi orizonturi pentru acest constructor.

Coreenii asalteaza piata auto mondiala cu un proiect ambitios: cucerirea unei parti importante a amatorilor de SUV, prin noul KIA Sorento. Atuurile sale sînt preturile, mici pentru aceasta categorie, si garantia. În Canada, modelul este garantat 5 ani sau 100.000 de kilometri, în timp ce în celelalte tari beneficiaza de o protectie de trei ani fara limita de kilometri.

Pentru moment sînt disponibile doua versiuni – EX Confort si EX Top -, la preturi de 25.700, respectiv 28.150 euro. Sorento este foarte spatioasa în interior. Toate cele cinci locuri sînt prevazute cu centuri reglabile.

Dotarea de serie include ABS, sase airbag-uri, CD player cu Sound System, climatizare electronica si Cruise Control. Interiorul din piele, scaunele electrice cu opt variante de memorie – sincronizata cu cea a oglinzilor retrovizoare -, CD Changer-ul, boxele de 280 wati si consola suplimentara pentru altimetru, barometrul si GPS-ul sînt echipamente optionale.

Initial, KIA Sorento va avea doua motoare, unul pe benzina si unul pe motorina. Primul este un V6 de 3,5 litri cu 195 de cai si un cuplu maxim de 294 Nm la 3000 de turatii pe minut. Cel de-al doilea este un turbodiesel Common Rail cu o cilindree de 2,5 litri care dezvolta 140 cai si un cuplu maxim de 314 Nm la 2000 de turatii pe minut. Ca alternativa la transmisia mecanica în cinci rapoarte, clientul poate solicita cutia automata cu patru viteze si reductor electronic.

Sursa: www.prosport.ro

Tags: