Kiev: 25 de persoane au murit și câteva sute au fost rănite în confruntările dintre manifestanți și forțele de ordine

De: Marian Andrei / 19.02.2014, 09:43
Ciocniri între manifestanți și poliție au izbucnit marți în apropierea Parlamentului de la Kiev, ducând la probabil cea mai sângeroasă confruntare de la începutul protestelor din Ucraina. 25 de persoane, civili și polițiști, au fost ucise în cursul violențelor, potrivit ultimului bilanț oficial.

Ministerul Sănătății din Ucraina a anunțat azi dimineață că 25 de persoane au fost ucise în ciocnirile violente care au avut loc la Kiev între forțele de securitate și protestatari.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Ministerul a confirmat, de asemenea, că jurnalistul Viaceslav Veremii, de la cotidianul local Vesti, a decedat la Kiev după ce a fost împușcat. 

Potrivit comunicatului Ministerului Sănătății, 241 de persoane au fost spitalizate, dintre care 79 de polițiști și cinci jurnaliști. Pe de altă parte, Ministerul ucrainean de Interne a anunțat că nouă ofițeri au murit în aceste violențe, iar alți peste 370 au primit asistență medicală.

Deși situația se calmase peste noapte, trupele antirevoltă au lansat dimineață un nou asalt asupra Pieței Independenței, după o ploaie de grande lacrimogene, manifestanții aruncând cu pietre.

Chiar și susținători tradiționali ai regimului, precum oligarhul Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina și principalul sponsor al partidului lui Ianukovici, au criticat evenimentele în curs.

„Victimele omenești, înregistrate atât de partea manifestanților, cât și de partea forțelor de ordine, sunt un preț inacceptabil pentru erorile politice”, a declarat Ahmetov, citat într-un comunicat. El a făcut apel la „oprirea vărsării de sânge”.