Kievul vrea sa mareasca taxele de tranzit pentru gazul rusesc

Apropo.ro / 07.08.2007, 16:59
Kievul vrea sa mareasca taxele de tranzit pentru gazul rusesc
Ucraina ar putea mari taxele de tranzit percepute pentru gazul livrat de Rusia Europei, a anuntat adjunctul secretarului Consiliului National de Securitate si Aparare, citat de pagina electronica a RIA Novosti. "Cred ca problema modificarii taxelor de tranzit trebuie ridicata

Ucraina ar putea mari taxele de tranzit percepute pentru gazul livrat de Rusia Europei, a anuntat adjunctul secretarului Consiliului National de Securitate si Aparare, citat de pagina electronica a RIA Novosti.

„Cred ca problema modificarii taxelor de tranzit trebuie ridicata acum”, a spus Iuri Prodan. „Dupa anuntul ca pretul gazului rusesc va creste cu 10 la suta, trebuie revizuite si taxele de tranzit”, a continuat oficialul ucrainean.

Prodan sustine ca Ucraina nu este multumita de actualul pret de tranzit, stabilit printr-un acord interguvernamental pâna la sfârsitul anului 2007.

„Este necesar sa înceapa imediat negocieri pentru modificarea taxelor de tranzit în viitor”, a continuat oficialul citat.

În 2007, Ucraina a început sa plateasca 130 de dolari pentru 1.000 de metri cubi de gaz rusesc. Pretul ar putea creste cu 10 la suta în 2008.

În prezent, Ucraina primeste 1,6 dolari pentru tranzitul 100 de km a 1.000 de metri cubi de gaz rusesc.

Mediafax