Kim Jong-il va fi imbalsamat si expus intr-un mausoleu

De: Marian Andrei / 12.01.2012, 09:55
Kim Jong-il va fi imbalsamat si expus intr-un mausoleu
Corpul neinsufletit al liderului nord-coreean Kim Jong-il va fi imbalsamat si expus in imensul mausoleu Kumsusan din Phenian.

In acelasi mausoleu se afla si ramasitele tatalui sau, Kim Il-sung. Kim Jong-il a beneficiat de funeralii nationale grandioase pe 28 decembrie, la Phenian, urmand ca in tara sa fie ridicate monumente dedicate „gloriei sale”.

Ziua aniversarii nasterii sale, 16 februarie, este decretata „Ziua Stelei Stralucitoare„, conform unei decizii a Biroului Politic al Comitetului Central al partidului unic. Decizia nu este singulara, ea avand un precedent: ziua aniversarii nasterii tatalui sau, Kim Il-sung, 15 aprilie, este cunoscuta drept „Ziua Soarelui„.

Partidul Muncitorilor, partid unic al singurei dinastii comuniste din lume, a acordat liderului defunct titlul de „lider etern„, iar tatal sau, fondatorul Coreei de Nord comuniste, se bucura de titlul de „presedinte etern„.

In ceea ce il priveste pe Kim Jong-un, actualul conducator al Coreii de Nord, el este prezentat ca „liderul suprem al partidului, armatei si poporului„.