Kimi Raikkonen s-a impus in Malaezia

Apropo.ro / 24.03.2008, 12:16
Kimi Raikkonen s-a impus in Malaezia
Marele Premiu al Malaeziei, de la Sepang, a fost castigat de campionul mondial en-titre, Kimi Raikkonen, care reuseste astfel prima victorie din actualul sezon

Marele Premiu al Malaeziei, de la Sepang, a fost castigat de campionul mondial en-titre, Kimi Raikkonen, care reuseste astfel prima victorie din actualul sezon de Formula 1.

Campionul mondial a avut un start bun, dar a ramas in spatele lui Felipe Massa, care plecase din pole-position, pana in turul 17, cand, in urma opririlor la standuri, a reusit sa treaca in fata coechipierului sau, ramanand in frunte pana la final.

Podiumul a fost completat cu pilotul polonez Robert Kubica, de la BMW Sauber, si de Heikki Kovalainen de la McLaren Mercedes.

Pe primul loc in clasamentul general al pilotilor ramane insa Lewis Hamilton, care desi a ocupat doar locul al V-lea la Sepang, are un avans de 3 puncte in fata lui Raikkonen, care se afla pe locul secund, la egalitate de puncte cu ocupantul locului trei, N. Heidfeld.

In clasamentul constructorilor pe primul loc se situeaza McLaren Mercedes, cu 24 de puncte, urmata de BMW Sauber cu 19, si de Ferrari cu 11.

Urmatorul Mare Premiu se va disputa in Bahrain, in perioada 4-6 aprilie.