KINOdiseea are loc în perioada 1-12 septembrie, în Capitală

De: Ana Obretin / 30.08.2021, 12:20
KINOdiseea are loc în perioada 1-12 septembrie, în Capitală

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Publicul Tânăr – KINOdiseea are loc în Parcul Plumbuita din București, în perioada 1 – 12 septembrie.

Manifestarea va include, pe lângă proiecţii de filme, ateliere de actorie, spectacole cu păpuşi gigant, spectacole de jonglerie, pantomimă, târguri de meşteşuguri, artizanat şi design contemporan.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Culturale Metropolis transmis Agerpres, printre filmele care vor fi prezentate în se numără „Toy Story 4/Povestea jucăriilor 4”, „Dumbo”, „Micul prinţ”, „Trolii”, „Mary Poppins revine”.

În deschiderea evenimentului va fi proiectat lungmetrajul de animaţie „Inside Out/Întors pe dos”, de Pete Docter şi Ronnie Del Carmen, urmat, pe 2 septembrie, de „Sing/Hai că cântăm”, în regia lui Garth Jennings şi Christophe Lourdelet.

Printre atelierele care vor avea loc în festival se numără unul de reciclare creativă, care va fi organizat pe 5 septembrie, și unul se actorie, care va avea loc pe 11 şi 12 septembrie.

În premieră anul acesta va avea loc KinoKidsFair, un târg de designeri şi producători locali de produse delicioase şi sănătoase de gustat sau de luat acasă. Cărţi, haine, jucării educative, dulciuri, îngheţată artizanală şi multe surprize îi aşteaptă pe vizitatori în weekendurile 4 – 5 şi 11 – 12 septembrie, între orele 10.00 și 20.00.

Accesul la toate activităţile din cadrul ediţiei în aer liber este gratuit, însă participanţii sunt încurajaţi să „achite” accesul prin minimum 10 capace de plastic, care vor fi donate către Asociaţia Capace cu suflet, care le revalorizează pentru a ajuta mici cauze umanitare, protejând în acelaşi timp natura.

Programul festivalului se găsește pe kinodiseea.ro.

CITEȘTE ȘI: Antonia, INNA, Deliric, Grasu XXL, printre artiștii români care completează line up-ul SAGA Festival

Festivalul Național de Improvizație va avea loc între 16 – 19 septembrie, la București

Foto: Kinodiseea