Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi, s-a lansat în cinematografie

Apropo.ro / 27.07.2013, 14:00
Kira Hagi, în vârstă de 17 ani, a terminat filmările la scurt-metrajul "București, te iubesc!".

Happy Sound Production, în parteneriat cu Bucharest Design Center, și cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin ArCub, anunță incheierea filmărilor la scurt-metrajul „București, te iubesc!”

„București, te iubesc!” este o poveste de dragoste dintre doi tineri adolescenți, care pe parcursul unei zile ajung să descopere împreună locurile frumoase din Capitală.

În rolurile principale au fost distribuiți actorii Kira Hagi (17 ani), fiica fotbalistului Gheorghe Hagi, și Rareș Andrici (22 ani), amândoi la prima experiență cinematografică.

Kira si Rares

Kira și Rareș

În ultimii trei ani, Kira Hagi a interpretat câteva roluri dramatice pe scenele din București (Teatrul de Comedie și Teatrul Foarte Mic), iar Rareș Andrici, proaspăt absolvent al U.N.A.T.C. a primit deja două premii pentru cel mai bun actor într-un rol principal în cadrul Galei Absolvenților 2013, respectiv Zilele Teatrului Studențesc „În culise” (pentru rolul Katurian din spectacolul Omul pernă).

Din distribuția filmului mai fac parte actorii Ioana Albu, Filip Ristovski, Laurențiu Bănescu, Crina Semciuc și Bogdan Albulescu, cu participarea extraordinară a maestrului Dan Condurache.

Filmările s-au desfășurat în locuri-simbol ale Capitalei, de la parcuri și cartiere frumoase, la interioare ale unor clădiri sau instituții, unele dintre ele uitate de public.

Kira si Rares

În film, „personaje” de decor sunt și produsele a peste zece tineri artiști, designeri de obiect sau de fashion din România. Dintre ei, îi amintim pe Andreea Bădală (Murmur), Mihai Florea, Anca Fetcu, arhiDOT Design, 201 Design Studio, Cai Verzi pe Pereți, Ramona Bejan, 11 am Architects, Dragoș Dogaru, Atelier A4, Radu Stanimir, Ciprian Vrabie, ThecraftLab, Alexe Popescu.

București, te iubesc! este un film care va aduce beneficii de imagine Capitalei României și care va vorbi despre aspectele pozitive ale orașului – vedeți explozia de creativitate a designerilor români. Colaborarea cu BUCHAREST DESIGN CENTER pentru acest scurt metraj dorește să arate ce are Bucureștiul mai nou și mai proaspăt celor, mai ales de peste hotare, care vor vedea filmul„, spune Ioana Bardas, unul dintre fondatorii Bucharest Design Center.

Subiectul filmului este o poveste de ficțiune, dar este și un pretext de la care am pornit pentru a putea promova talente autohtone și de a spune lumii că avem ce arăta„, declară Ileana Răducanu, scenarist și promotor al tinerilor designeri de obiect.