Knock Out Game, jocul mortal din Statele Unite

Apropo.ro / 23.11.2013, 10:15
Knock Out Game, jocul mortal din Statele Unite
Autoritățile americane sunt îngrijorate de fenomenul social numit "Knock Out Game" - agresiuni comise de adolescenți împotriva unor trecători aleși aleatoriu -, până acum înregistrându-se cel puțin trei decese, în timp ce "jocul" periculos pare să se răspândească și în Marea Britanie.

Cea mai recentă agresiune de tip „Knock Out Game” a avut loc duminică, în Washington DC, unde o tânără de 26 de ani a fost luată la pumni de un grup de adolescenți cu biciclete. Numeroase incidente asemănătoare au fost raportate în statele New Jersey, Massachusetts, Wisconsin, Missouri, Illinois și New York.

Cum va fi vremea în weekend. Află pe vremea.apropo.ro

Adolescenții filmează agresiunile cu telefoanele mobile și le postează pe site-uri de socializare și pe YouTube. Este vorba de „divertisment”, dar și de a demonstra că au suficientă forță pentru a doborî pe cineva doar cu un pumn, conform unor specialiști care au cercetat fenomenul.

Poliția din New York suspectează și o motivație rasistă, în contextul în care numeroase agresiuni au fost comise de adolescenți de culoare din cartierul Brooklyn care vizează grupuri de albi într-un joc numit „Vânarea ursului polar”. Potrivit poliției, la New York agresiunile de acest fel au apărut de mai mulți ani, în afară de albi fiind vizați și imigranți asiatici.

În septembrie, doi copii de 13 și 16 ani au fost arestați în statul New York, fiind condamnați la câte 18 luni de arest la domiciliu pentru uciderea unui bărbat prin „Knock Out Game”.