Kodak a intentat proces Sony

Apropo.ro / 11.03.2004, 11:28
Kodak a intentat proces Sony
Eastman Kodak, liderul mondial în producția de pelicula fotografica, a anunțat, marți, ca a intentat proces grupului nipon Sony, considerînd ca producatorul de electronice i-a încalcat drepturile decurgînd din 10 brevete de invenție legate de fotografierea

Eastman Kodak, liderul mondial în producția de pelicula fotografica, a anunțat, marți, ca a intentat proces grupului nipon Sony, considerînd ca producatorul de electronice i-a încalcat drepturile decurgînd din 10 brevete de invenție legate de fotografierea digitala, transmite Reuters.

În plîngerea depusa la un tribunal din New York, Kodak a afirmat ca produsele Sony utilizeaza o tehnologie inventata de Kodak, incluzînd „o camera electronica care folosește compresia imaginii și stocare digitala”.

Kodak, care traverseaza un proces dificil de tranziție catre produsele digitale, pe fondul declinului înregistrat de vînzarile de pelicula foto, și Sony se numara printre liderii vînzarilor de camere foto digitale.

Cel mai vechi brevet al Kodak în acest domeniu a fost acordat în 1991. Cel mai recent, obținut în 2003, a fost pentru un aparat și o metoda de a captura și selecta imagini digitale care urmeaza sa fie imprimate.

Purtatorul de cuvînt al Kodak, Gerard Meuchner, a declarat ca procesul a fost intentat dupa eșecul discuțiilor dintre cele doua companii, care au durat aproape trei ani și din care Kodak sperase sa rezulte un acord de licența.

Mediafax Business/ IT