Koop si Nouvelle Vague, sarm frantuzesc si ritmuri vibrante

Apropo.ro / 25.11.2008, 10:58
Koop si Nouvelle Vague au oferit publicului spectacole de neuitat la Sala Palatului.

KOOP au cucerit publicul roman "In A Heartbeat"

“Suntem Oscar si Magnus, iar de 12 ani facem muzica sub numele de Koop”: astfel si-au inceput recitalul cei doi artisti suedezi, acompaniati de o trupa de instrumentisti jazz nonconformisti.

Concertul de Sala Palatului a fost ultimul din turneul “Koop Islands”, care le-a purtat pasii prin intreaga lume in ultimii doi ani. Piesele interpretate au fost extrase, in mare parte, de pe albumul cu acelasi nume si au beneficiat de vocea “privighetorilor Koop” Hilde Louise si Mikael Sundin.

Obisnuiti ca muzica lor sa-i faca pe oameni sa danseze, Koop au dat verdictul: “Mai aveti voie sa stati jos pret de 5 piese… apoi vrem sa va vedem in picioare!”. Cu ritmuri de jazz “traduse” in sunete electronice, cu triluri de pescarusi pe fundal, cu o carisma irezistibila, trupa a reusit sa tina sala in picioare pana la sfarsit.

Unii fani au fost de parere ca energia show-ului n-a egalat prestatiile Koop de pe albume sau ca piesele ar fi sunat mai bine cu vocile originale. Pana la urma, oricat de bine ai canta si oricat de mult te-ai apropia de sound-ul original, tot vor exista critici.

Adevarul e insa ca piese precum “In A Heartbeat” sau “I See A Different You” au facut publicul sa vibreze!

Nu degeaba bis-ul a fost asteptat cu sufletul la gura, nu degeaba fiecare cantec cunoscut a fost aclamat indelung. Spus simplu, Koop au dat clasa. Pana la urma, vin din Suedia, patria muzicii pop!

Concertul s-a incheiat cu cea mai noua creatie a trupei, senzationala piesa “Strange Love”, care promite sa fie un hit pe viitorul LP.

La cat mai multe astfel de evenimente!

Nouvelle Vague, show gratios si miscari seducatoare

Sala Palatului, 22 noiembrie, ora 20.30: scena e scaldata in lumini albastre si o liniste ciudata, pentru un concert de o asemenea anvergura, se asterne in public. E al doilea concert Nouvelle Vague in Romania (dupa aparitia din vara la B’ESTFEST) si ascultatorii elitisti de la noi cunosc prea bine trupa.

Gratie este cuvantul cel mai bun pentru a defini show-ul. Cele doua soliste, Marina Celeste si Melanie Pain, au intrat in scena cu miscari de feline si-n costumatii demne de un film extravagant din anii ’60, trecand cu voci de catifea prin hit-uri precum „Dancing With Myself”, „Ever Fallen In Love”, „Love Will Tear Us Apart”, „The Killing Moon” si „Human Fly”, orchestrate in maniera electro / bossa nova specifica trupei.

„Sweet and Tender Hooligan” a pus in valoare amestecul de franceza si engleza (sau engleza soptita cu accent frantuzesc) care da farmec trupei Nouvelle Vague. Sunetul, din fericire de nereprosat, a lasat vocile fine sa pluteasca, scotand la iveala o armonie perfecta intre cele doua soliste, dar si intre instrumentisti, mereu dornici de acorduri jucause…


Cunoscuti pentru abordarea originala asupra unor piese arhi-cunoscute sau drept „maestrii cover-urilor”, Nouvelle Vague au demonstrat sambata la Bucuresti ca se poate inova cu idei vechi. Marc Collin si Olivier Libaux au dezgropat tot ce-a fost mai bun in muzica New Wave si au transformat piesele in mici bijuterii, slefuite pana aproape de perfectiune.

Nouvelle Vague au doua albume la activ, dar parca ti se face frica sa-i mai asculti pe disc dupa i-ai descoperit live… Magia e de fapt in plin concert, printre soaptele si notele plutitoare ale lui Melanie, in jocurile de cuvinte si momentele dezlantuite ale Marinei Celeste… in chimia dintre muzicienii extraordinari de pe scena. Piese demult uitate reinvie sub atingerea lor, creeaza amintiri, te fac sa te intorci mereu… play & rewind.

A fost Nouvelle Vague la Bucuresti. A fost o seara pe care n-o vom uita prea curand. Iar daca ai ratat-o, ai grija sa nu se mai intample data viitoare!

Vezi mai multe poze de la concert pe apropo.ro!

Text: Alexandra Ivan

GALERIE FOTO: KOOP & NOUVELLE VAGUE

Koop & Nouvelle Vague

Foto: Cosmin Bararu