Kosovo informeaza SUA ca nu va proclama unilateral independenta

Apropo.ro / 24.07.2007, 09:14
Kosovo informeaza SUA ca nu va proclama unilateral independenta
Autoritatile provinciei Kosovo au informat, luni, Statele Unite, ca nu intentioneaza sa declare unilateral independenta de Serbia, au declarat oficiali de rang înalt de la Washington si Pristina, citati de Reuters. Liderii din Kosovo au dat aceste asigurari în timpul unei

Autoritatile provinciei Kosovo au informat, luni, Statele Unite, ca nu intentioneaza sa declare unilateral independenta de Serbia, au declarat oficiali de rang înalt de la Washington si Pristina, citati de Reuters.

Liderii din Kosovo au dat aceste asigurari în timpul unei întâlniri, la Washington, cu secretarul de Stat american Condoleezza Rice, a declarat Skender Hyseni, purtator de cuvânt al delegatiei Pristinei. Un oficial american de rang înalt care a asistat la discutii a confirmat aceste informatii.

„Astazi, delegatia (provinciei Kosovo) a dat înca o data asigurari Statelor Unute ca ramânem parteneri atât ai Statelor Unite cât si ai Uniunii Europene, în finalizarea procesului de declarare a independentei”, adaugat Hyseni, dupa întâlnire.

Mediafax