Kristen Stewart a debutat în rolul prințesei Diana

De: Ana Obretin / 27.01.2021, 17:36
Kristen Stewart a debutat în rolul prințesei Diana

Kristen Stewart a început filmările pentru lungmetrajul „Spencer”, în regia lui Pablo Larrain, iar producătorii au dezvăluit prima imagine cu actrița în rolul prințesei Diana. 

Scris de creatorul serialului de succes „Peaky Blinders”, Steven Knight, filmul se concentrează pe un weekend din viața prințesei Diana, respectiv dintr-o vacanță de Crăciun petrecută alături de familia regală pe domeniul Sandringham din Norfolk, când decide să divorțeze de prințul Charles.

Filmările vor avea loc în Germania și Marea Britanie, iar premiera ar putea fi programată în toamna anului 2021. Pe 31 august 2022 se vor împlini 25 de ani de la moartea Dianei, în urma unui accident rutier care a avut loc la Paris.

Distribuția îi include, de asemenea, pe Timothy Spall, Sally Hawkins și Sean Harris.

Filmul este produs de Juan de Dios Larraín („Jackie”), pentru Fabula Films, Jonas Dornbach și Janine Jackowski („Toni Erdmann”), pentru Komplizen Film, și de premiatul cu BAFTA și nominalizatul la Oscar Paul Webster („Anna Karenina”), pentru Shoebox Films.

Kristen Stewart preia astfel unul dintre cele mai controversate roluri din cariera sa, cel al prințesei de Wales, potrivit The Hollywood Reporter.

Weekendul în cauză și destrămarea cuplului regal au fost prezentate și în cel mai recent sezon al producției Netflix “The Crown”, în care rolul prințesei Diana a fost interpretat de Emma Corrin. Secretarul pentru Cultură al Marii Britanii, Oliver Dowden, și fratele prințesei Diana, Charles Spencer, au cerut, de altfel, ca serialul să fie difuzat însoțit de un avertisment care să specifice că este o operă de ficțiune, dar compania Netflix a refuzat.

CITEȘTE ȘI: The Crown: Istoria din spatele sezonului 4 de pe Netflix