„Krokodil-ul” a început să facă ravagii și în Statele Unite

De: Marian Andrei / 27.09.2013, 10:00
Medicii americani au avertizat că un drog rusesc extrem de periculos, numit "krokodil" din cauza efectelor îngrozitoare pe care le are asupra consumatorilor, a ajuns și pe străzile din SUA.

„Krokodil”, un drog care pur și simplu distruge țesuturile și carnea consumatorilor, a apărut prima dată în Rusia în urmă cu circa zece ani și acum a ajuns în SUA. Drogul este obținut din codeină amestecată cu solvenți industriali. Amestectul este injectat în venă, iar pielea consumatorului poate începe, la un moment dat, să capete o tentă verzuie și putrezește.

Pentru vremea în București și în alte orașe, consultă vremea apropo

Un medic din Arizona a confirmat că s-au înregistrat două cazuri în acest stat, dar a refuzat să spună care este starea pacienților, relatează Fox News.

Drogul are un efect comparabil cu heroina, dar este mult mai ieftin de produs. Primele cazuri s-au înregistrat în Siberia și alte zone din Rusia în 2002, iar consumul s-au extins în întreaga țară în ultimii ani.

Autoritățile ruse estimau numărul consumatorilor la circa 250.000 iar, potrivit unor informații, între 5.000 și 7.000 de persoane au murit din cauza acestui drog în 2010 și 2011, relatează Ria Novosti.