Kumm şi Dan Byron cântă “Confuzz”, la 150 de luni de la lansarea albumului

Apropo.ro / 26.01.2015, 12:06
Kumm şi Dan Byron cântă “Confuzz”, la 150 de luni de la lansarea albumului
Trupa Kumm şi fostul său solist, Dan Byron (din perioada 2001 - 2005), vor cânta din nou împreună, în Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50), piesele de pe albumul "Confuzz".

Kumm şi Dan Byron Radu vor porni într-un turneu naţional Confuzz – 150 de luni de la lansare, care începe vineri (30 ianuarie), în Fabrica şi continuă cu Cluj-Napoca (31 ianuarie), Iaşi (6 februarie) şi în alte oraşe mari din ţară, care vor fi confirmate ulterior.

Lansat în 2002, Confuzz este cel de-al doilea album (din cele şase) din discografia clujenilor de la Kumm şi cel care le-a consacrat sound-ul alternativ experimental.

Kumm este o trupă rock înfiinţată la Cluj-Napoca în 1997. Stilul abordat a variat de-a lungul timpului de la progressive rock (perioada de început) spre alternativ, adoptând mai recent influenţe britpop şi indie rock. Trupa a lansat până acum 6 albume de studio, cel mai recent – A Mysterious Place Called Somewhere – fiind editat în februarie 2014.

Dan Byron Radu este născut şi crescut în cartierul Pantelimon din Bucureşti, aşa cum anunţă el pe website-ul oficial. “Asta ca să le fac în ciudă unora care au impresia că numai un anumit gen de oameni pot proveni de acolo”, spune el.

În ultimii zece ani i s-a spus Byron şi pentru că, în generaţia sa, Dan era un nume foarte răspândit. “În gaşca mea, dacă strigai Dane! întorceau capul vreo şase inşi”, spune el. Iniţial i s-a spus Dan Queen, pentru că asculta Queen. Apoi a fost strigat Dan Byron, pentru că prin 1998 a avut o trupă (cu totul alta decât cea de-acum) numită Byron. “Byron, cu majusculă”, subliniază el.

Dan Byron

“N-am reuşit să tragem niciun album, există câteva demo-uri, unul dintre ele înregistrat într-unul dintre studiourile televiziunii române. Pentru el a trebuit să facem o altă filmare din aia jenantă, cu playback, pentru emisiunea Întâlnirea de la miezul nopţii. Altfel, cu Byron-ul vechi am cântat pe la festivalurile studenţeşti şi am luat câteva premii”, îşi aminteşte Dan.

În afară de byron (trupa actuală), acum Dan Radu Byron cântă împreună cu Luiza Zan.

Kumm – Componenţa actuală
Uţu Pascu, Kovacs Andras, Ana-Cristina Leonte (special guest), Iordache, John Ciurea, Eugen Nuţescu.

Kumm – Albume de studio
Moonsweat March (2000)
Confuzz (2002)
Angels & Clowns (2005)
Different Parties (2006)
Far From Telescopes (2009)
A Mysterious Place Called Somewhere (2014)

–––––––––

Data şi ora: vineri, 30 ianuarie, ora 21:00
Locul: Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)
Concert: Kumm feat. Dan Byron
Intrare: 25 lei (se găsesc şi pe iabilet.ro)

FACEBOOK eveniment: https://www.facebook.com/events/771253549590583/

FACEBOOK Club Fabrica: https://www.facebook.com/clubfabrica