Kuwaitul își „cumpără” un loc în Cartea recordurilor cu „doar” 12,5 milioane de euro

De: Marian Andrei / 12.11.2012, 18:20
Aniversarea a 50 de ani de la intrarea în vigoarea a constituției și transformarea Kuwaitului în primul stat arab din zona Golfului a fost sărbătorită fastuos, spectacolul focurilor de artificii intrând în Cartea Recordurilor drept cel mai grandios și mai mare din toate timpurile.

Folosind „meschina” sumă de 12,5 milioane de Euro, organizatorii au lansat, timp de o oră, 77.282 de artificii deasupra capitalei, Kuwait City, spectacolul fiind urmărit de zeci de mii de locuitori.

De altfel, reprezentantul Guiness World Records a anunțat la televiziunea publică, la încheierea festivităților, că obictivul organizatorilor a fost atins și jocul de artificii va fi înscris ca cel mai mare din lume.

Manifestarea a fost organizată cu ocazia aniversării a 50 de ani de când fostul emir Sheikh Abdullah al-Salem al-Sabah a anunțat transformarea Kuwaitului în primul stat arab din zona Golfului, crearea primului Parlament și elaborarea constituției acestui stat.

Înaintea festivităților, emirul Sheikh Sabah al-Ahmad al-Sabah a reamintit angajamentul Guvernului de a continua pe calea democrației și a cerut sprijinul populației pentru traversarea cu bine a crizei politice cu care se confruntă, bogatul stat arab în prezent.