La 11 ani, o fetiță face performanță în cel mai riscant sport (Video)

De: Gabriela Voicu / 26.01.2013, 16:00
La 11 ani, o fetiță face performanță în cel mai riscant sport (Video)
Americanca Brooke Raboutou, in varsta de doar 11 ani,este cea mai tanara cataratoare care reuseste performante incredibile.

Brooke Raboutou, în vârstă de doar 11 ani, este din Colorado, SUA, și a devenit un adevărat fenomen în domeniul cățăratului.

Practic, nu există termen de comparație pentru ce face ea, fiindcă reușește performanțe care înainte erau considerate imposibile pentru cineva cu vârstă atât de fragedă.

Ambii părinți ai fetei au practicat escalada la nivel profesionist, iar Brooke și fratele ei mai mare, Shawn, au moștenit pasiunea pentru cățăratul pe stânci.

Mama ei, Robyn Raboutou, este fostă campioană mondială la cățărat. De când a învățat să meargă, Brooke a început să exerseze escalada pe panouri. În ultimii patru ani, ea a stabilit nu mai puțin de șapte recorduri și țintește mereu spre mai sus, mai repede, mai bine.

„Mă simt în control și sunt fericită pe stâncă. Îmi plac provocarile. Mi se pare fascinant cât de mică sunt în comparație cu stânca și cât de sus pot să ajung. Nu mi-e teamă de înălțime” spune fetița, care se antrenează în fiecare zi pentru a se menține în formă maximă.

Antrenorul lui Brooke se mândrește că doar 0.0001% dintre cățărători pot să atingă performanțele ei.