La 14 ani, a ajuns un infractor de temut și este supravegheat non-stop

De: Marian Andrei / 17.05.2014, 10:19
La 14 ani, a ajuns un infractor de temut și este supravegheat non-stop
Un tânăr german de 14 ani, care a comis 30 de infracțiuni în numai trei luni, este supravegheat 24 de ore din 24 de trei agenți ai unei firme de securitate.

Adolescentul din Essen și-a terorizat victimele, furând, jefuind și atacându-le. Deși a fost identificat și infracțiunile au fost dovedite, el nu a putut fi încarcerat într-o închisoare de minori pentru că la data comiterii atacurilor avea vârsta de 13 ani.

Măsura luată de autorități este una deosebită: tânărul este supravegheat non-stop de trei angajați ai unei firme de securitate, lucru care îi costă pe contribuabilii germani 1.500 de euro pe zi.

Ulrich Engelen, seful serviciului responsabil cu tinerii a declarat „Am incercat toate măsurile uzuale. A fost chiar internat într-o instituție securizată, însă pentru scurt timp, pentru că reprezenta un pericol pentru lucrătorii sociali și ceilalți copii internați acolo”.

Engelen a declarat că este conștient de costul enorm al măsurii alese, dar „siguranța potențialelor victime este mai importantă”.

Presa arată că acesta este primul caz de acest fel din Germania, însă și faptul că măsura a avut succes, De când este supravegheat, adolescentul nu a mai comis nicio infracțiune și, pentru că a împlinit 14 ani, la prima abatere poate fi încarcerat.