La 19 ani, a inventat un nou sistem de propulsie în spațiu

Apropo.ro / 30.05.2012, 16:30
La 19 ani, a inventat un nou sistem de propulsie în spațiu
O tânără pasionată de astronomie, de 19 ani, din Egipt, a uimit cercetătorii cu o nouă invenție de propulsie pentru navele spațiale, eliminând din ecuație combustibilul folosit astăzi.

Aicha Mustafa tocmai a patentat un sistem nou de propulsie pentru navele spațiale, capabil să ne ducă către noi frontiere, fără să fie nevoie de o picătură de combustibil.

Pe scurt, sistemul ei se leagă de faptul că spațiul cosmic nu este vid, ci este plin de materie și anti-materie care există pentru perioade infim de scurte, înainte să se distrugă reciproc.

Mustafa crede că se poate folosi de acestea pentru a crea propulsie, ceea ce la o navetă spațială ar însemna posibilități de manevrare în spațiu, fără combustibil.

Creația sa generează energie folosind forța Casimir-Polder, un efect cuantic ce apare între două suprafețe în vid, aceasta folosindu-se de oglinzi puse față în față care generează fotoni ce se acumulează între ele.

Motoarele de astăzi creează propulsie, însă, folosind combustibil scump și greu, care este o resursă limitată și nu ne permitem să depășim anumite limite fizice.

Dacă invenția acesteia este eficientă, ne-am putea uita la o nouă generație de rachete spațiale, capabile să ajungă mult mai departe față de cele de azi, cu mult mai multe posibilități de manevrare, nemaifiind dependente de combustibil.