La 66 de ani, zilnic, își cară în spate nepoata cu handicap până la școală!

De: Carmen Ulian / 26.03.2014, 13:40
La 66 de ani, zilnic, își cară în spate nepoata cu handicap până la școală!
Povestea unei bunicuțe ce are grijă ca nepoata ei cu handicap să primească educație este emoționantă.

O bunicuță din China, în vârstă de 66 de ani, are grijă de nepoata ei de 14 ani, cu handicap, așa cum știe mai bine. Mama fetiței s-a recăsătorit, iar fiica ei nu a mai avut loc în noua familie, astfel că a lăsat-o în grija bunicii.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Micuța Fang Mei are o problemă la genunchi și nu poate sta în picioare. Pentru a ajunge la școală, bunica ei o cară în spate 4 kilometri, pe cărări de munte, în fiecare zi, dus-întors.

Fiecare zi este pentru ele o nouă provocare. Bunica se trezește la 5 dimineața, iar la 7 pleacă cu nepoata spre școală. Cele două ore dus, la fel și întors, le pargurg într-o oră și jumătate, cu pauze mici, pentru ca bătrâna să-și mai tragă sufletul. Cât de greu le-a fost, niciodată nu au întârziat la orele de curs. Fac asta împreună de cinci ani și au parcurs adunat peste 4.000 km.

buni

Bunica spune că nici nu se gândește prin ce trece acum, ci îi este groază ce se va întâmpla cu Fang Mei atunci când ea nu va mai fi.

Fang încearcă și ea să-și ajute bunica cum poate mai bine. Este preocupată de studiu, face exerciții de recuperare acasă. Fang Mei își dorește să picteze două tablouri: unul cu ruta pe care ele o fac zilnic și unul cu bunicii într-o casă frumoasă. Cele două ar fi darul de mulțumire pentru ceea ce face bunica pentru ea.

După ce povestea lor a fost intens mediatizată, autoritățile locale au decis să le ajute. Au primit o locuință mai aproape de școală, iar Fang mei a mai primit și un cărucior pentru a se deplasa și singură. Mai mult, autoritățile au luat legătura cu o echipă de medici pentru a vedea ce pot face în privința recuperării fizice a fetei de 14 ani.