La 9 ani, Faith a citit 272 de cărți în șase luni

De: Carmen Ulian / 11.01.2015, 13:00
La 9 ani, Faith a citit 272 de cărți în șase luni
O copilă de 9 ani a decis să renunțe la televizor și la jocurile pe calculator pentru a avea mai mult timp pentru citit.

Faith Jackson din Cheshire a renunțat de bunăvoie la emisiunile preferate de la televizor și la jocurile de pe calculator, pentru o activitate mult mai utilă. A dedicat ore întregi, zilnic, cititului.

Faith nu a vrut să fie precum ceilalți copii care își pierd ore și zile din viață în fața televizorului, fără să învețe prea multe lucruri. Cu ambiție și dorința de a învăța cât mai multe, Faith a reușit să citească 272 de cărți în șase luni.

Mama copilei a declarat că nu ea a fost cea care a obligat-o să-și dedice timpul dezvoltării personale. „Cititul este la fel de stimulator precum TV sau jocurile pe calculator, și chiar mai mult. Îți pune mintea la muncă și îți dezvoltă imaginația. Nu lucrează nimeni pentru tine, ci tu ești cel care o face”, a declarat Faith.

Faith s-a îndrăgostit de citit încă pe vremea când era mică și mama ei îi citea povești seara, la culcare. La vârsta de 7 ani deja își citea singură tot ce îi plăcea. Citește mult, iar cărțile de 400 de pagini o provoacă, nu o sperie. A citit cărți de aventură, despre animale, magie, Harry Potter și multe altele din librării sau din biblioteca școlii, acestea fiind și locurile ei preferate de relaxare. Autorul ei favorit este Enid Blyton. 

Mai mult, Faith scrie și cronici după citirea cărților, pe care le postează pe diferite bloguri de profil. Multe dintre cărțile pe care le primește le donează copiilor defavorizați.