La Amsterdam, Ducu Bertzi a ramas fara bagaje

Apropo.ro / 08.06.2006, 16:56
La Amsterdam, Ducu Bertzi a ramas fara bagaje
La finele lunii mai, Ducu a cântat la Hanovra, la marea întâlnire a românilor și sașilor din Germania. Aceasta este a doua "vizita de lucru" în Hanovra, în 2000 Ducu susținând un concert în fața românilor de aici. Abia intors din Germania, Ducu a luat România la

La finele lunii mai, Ducu a cântat la Hanovra, la marea întâlnire a românilor și sașilor din Germania. Aceasta este a doua „vizita de lucru” în Hanovra, în 2000 Ducu susținând un concert în fața românilor de aici. Abia intors din Germania, Ducu a luat România la pasÂ… pentru cântari.

În Hanovra, Ducu a avut de înfruntat temperaturiÂ… nepotrivite pentru un om plecat în tricou cu mâneca scurta.

„A fost extrem de rece, cu foarte puțin soare, multa ploaie și vânt. Când am ajuns în Hanovra, eram îmbracat de vara cum plecasem de acasa cu un T-shirt și fara șosete în picioare (ca așa umblu vara). Am constat ca bagajul meu cu haine s-a ratacit la AmsterdamÂ… urma sa îl recuperez abia a doua zi”, povestește Ducu.

Cu toate ca, dupa cum el povestește, afara era un frig de-ți ieșeau aburi din gura, folkistul nu a ratat ocazia de a sta la o terasaÂ…

„Am baut cafeaua contracronometru sa nu ne apuce ploaia care se pregatea sa vina”.

De altfel, din cauza vremii, Ducu nu a vizitat orașul, preferând sa petreaca mai mult timp în casa, într-un superb cartier „marginaș”. Iar daca a iești din casa, a mers la restaurantul lui Egon (organizatorul evenimentului), „unde ciorbele erau fantastice, porțiile imense și berea mult mai buna decât ce servim noi pe aiciÂ…”.

Și daca tot am pomenit de bere, Ducu a descoperit o ingenioasa „mașina de bere”: o mașina de epoca reparata și adusa în stare de funcționare care, în spate, are o întreaga instalație de servit bere la serbarile în aer liber.

Chiar daca majoritatea românilor și sașilor din Hamburg sunt din zona Sighișoarei, dar Ducu a fost extrem de încântat când a gasit și maramureșeni de-ai sai.

La marea întâlnire a românilor și sașilor din Germania a venit și un grup masiv din Hamburg. Aceștia l-au invitat pe Ducu sa le faca o vizita la începutul lui octombrie.

Tags: