La ce riscuri se supun femeile atunci când sunt la volan

Apropo.ro / 01.10.2013, 15:00
La ce riscuri se supun femeile atunci când sunt la volan
Un cleric conservator din Arabia Saudită este de părere că femeile își riscă sănătatea atunci când conduc un automobil.

Într-un interviu publicat vineri pe site-ul sabq.org, Sheikh Saleh bin Saad al-Lohaidan a spus că femeile care vor să conducă automobilul ar trebui „să pună judecata înaintea inimii, a emoțiilor și a pasiunilor lor”.

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo

Sheikh Saleh bin Saad al-Lohaidan este consilier juridic pentru o asociație de psihologi din zona Golfului Persic, iar comentariile sale reflectă pe deplin opinia multor bărbați conservatori din Arabia Saudită față de dreptul femeilor de a conduce automobilul.

Dacă o femeie conduce o mașină, nu doar din pură necesitate, acest fapt ar putea avea un impact fiziologic negativ, așa cum arată mai multe studii fiziologice, potrivit cărora condusul afectează automat ovarele și împinge pelvisul spre înainte„, a spus Sheikh Saleh bin Saad al-Lohaidan.

Acesta este motivul pentru care noi considerăm că acele femei care conduc cu regularitate automobilul au copii cu diverse probleme clinice„, a adăugat el.

Sheikh Saleh bin Saad al-Lohaidan nu a citat însă studiile medicale care i-ar sprijini argumentele.

Interdicția de a conduce automobilul – pentru femei – nu este prevăzută de o lege anume, însă doar bărbații au dreptul de a obține un permis de conducere în această țară.

Citește mai multe detalii despre cum afectează șofatul sănătatea femeilor, pe Mediafax.ro