La dublu cu DaimlerChrysler

Apropo.ro / 12.07.2006, 11:48
La dublu cu DaimlerChrysler
Dupa succesul Logan-ului, Romania a inceput sa devina interesanta pentru gigantii industriei auto. Primul semn este decizia concernului germano-american DaimlerChrysler de a intra pe piata romaneasca din 2007, printr-un joint-venture cu Autorom - firma controlata de omul de afaceri Ion Tiriac.

Dupa succesul Logan-ului, Romania a inceput sa devina interesanta pentru gigantii industriei auto. Primul semn este decizia concernului germano-american DaimlerChrysler de a intra pe piata romaneasca din 2007, printr-un joint-venture cu Autorom – firma controlata de omul de afaceri Ion Tiriac.

Noua entitate, care se va numi cel mai probabil DaimlerChrysler Romania, se va ocupa de partea de import si distributie a marcilor detinute de grupul auto. Detaliile legate de parteneriat nu au fost stabilite deocamdata, insa controlul nu va mai fi in mana lui Tiriac. Autorom este in prezent importatorul exclusiv al marcilor Mercedes Benz, Chrysler, Jeep, Smart si Dodge, detinute de DaimlerChrysler. Cifra de afaceri pe anul trecut a Autorom a fost, conform unor estimari oficiale, de aproape 50 de milioane de euro, 80% din venituri provenind din importurile autoturismelor Mercedes. In 2005 au fost vandute pe piata romaneasca, in total, 3.746 de autovehicule produse de DaimlerChrysler.

Joint-venture-ul cu DaimlerChrysler se inscrie in logica fostului tenisman – a carui avere a fost estimata anul trecut, de Business Magazin, la peste un miliard de euro – de a se asocia cu nume mari din Occident, asa cum a facut si in cazul societatii de asigurari, al bancii Ion Tiriac sau al parteneriatului cu nemtii de la Metro.

Citeste mai mult in

Tags: