La italieni, impotenta se plateste

Apropo.ro / 16.05.2005, 10:47
La italieni, impotenta se plateste
Un italian care i-a ascuns viitoarei sale soții faptul ca este impotent a fost condamnat de Curtea de Casație sa îi plateasca acesteia o compensație, a informat, joi, presa italiana, citata de AFP. Cristina S. și Stefano B. s-au casatorit fara a avea înainte raporturi


Un italian care i-a ascuns viitoarei sale soții faptul ca este impotent a fost condamnat de Curtea de Casație sa îi plateasca acesteia o compensație, a informat, joi, presa italiana, citata de AFP.

Cristina S. și Stefano B. s-au casatorit fara a avea înainte raporturi sexuale, iar în noaptea nunții, femeia a descoperit ca soțul ei suferea de o malformație sexuala despre care nu îi spusese nimic.

Curtea Suprema a apreciat ca soțul a comis „o încalcare a libertații și demnitații personale a soției, în ceea ce privește așteptarea sa de a avea o viața sexuala armonioasa și asupra planurilor sale de maternitate”.

Cristina a obținut rapid divorțul și anularea casatoriei, în condițiile în care mariajul nu fusese consumat.

Însa tînara nu s-a oprit aici. Ea a cerut acordarea unei compensații pentru suferința provocata „de o conduita contrara loialitații și bunei-credințe” și „din cauza refuzului lui Stefano de a urma un tratament dupa casatorie, pentru ca nu dorea ca problema sa sa mai fie cunoscuta de cineva”.

Inițial, tribunalul civil și apoi Curtea de Apel din Palermo au fost de parere ca soțul nu era vinovat de boala de care suferea.

Curtea de Casație nu i-a dat dreptate reclamantei în ceea ce privește urmatorul aspect: ea nu putea pretinde ca Stefano sa urmeze un tratament, în virtutea articolului din Constituție care garanteaza dreptul oricarei persoane „de a dispune libera de propriul corp”.

Mediafax