La legume, înainte!

Apropo.ro / 03.03.2013, 09:00
La legume, înainte!
Specialiştii consideră că o alimentaţie bazată pe legume şi fructe crude oferă organismului energia zilnică necesară. Iată câteva vedete de la noi care s-au conformat şi au ales o alimentaţie aproape ca la carte. Nadine, Alina Puşcas, Amna şi Teodora Ghenciu sunt mari consumatoare de fructe şi legume.

Nadine

Nadine

„Mănânc doar legume, fructe, grâne, seminţe, alge şi mulţi germeni de lucernă, ridiche, fasole, etc. Dacă însă, mi se face poftă de lactate, nu mi le refuz. În weekend mănânc numai raw, adică totul crud: supe, tocăniţe, deserturi, etc. Îmi este mai simplu să-mi păstrez greutatea fără produs animal şi am şi mai multă energie peste zi, nu mai răcesc aşa uşor şi mă simt mult mai bine în pielea mea”.

Alina Puşcaş

Alina Puscas

„Eu m-am îndrăgostit de bucătăria grecească. Este o bucătărie care foloseşte materie primă proaspătă, combinaţii perfecte de legume cu fructe în garnituri şi feluri principale, uleiul de măsline, acest „aur lichid”care schimbă orice banală salată într-un antree divin, foarte mult peşte şi fructe de mare, brânză feta în aproape orice produs culinar…

Amna

Amna

„Eu mănânc destul de light, aşa că şi cina trebuie să fie în acelaşi regim. Încerc să am tot timpul broccoli. Dacă nu este proaspăt, atunci congelat”.

Teodora Ghenciu

Teodora Ghenciu

„Sunt o gurmandă. Îmi plac mâncărurile cu sos, probabil pentru că sunt moldoveancă, dar încerc să gătesc fără, pentru că ştiu că sosul este cel care ne îngraşă. Imi place costiţa pe grătar, cartofii copţi cu unt, salata de vinete şi multe altele. Însă din frigider nu mi lipsesc nicioadta :Fructele şi legumele, untul, ouăle, sucul de roşii, usturoiul şi lămâile”.