La limită, un nou film românesc în avanpremieră

De: Nicoleta Nicolae / 22.01.2016, 09:00

La limită, un nou film românesc în avanpremieră
Sâmbătă, 06 februarie 2016, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, va avea loc avanpremiera filmului "La limită / The edge", în regia lui Tiberiu Rotărescu şi a lui Bogdan Alexe.

Filmul este rezultatul proiectului „Tabăra de film”, ediţia 2014 (a patra), proiectul fiind dezvoltat de Asociaţia pentru Sprijinirea şi Promovarea Filmului Românesc, care are ca scop decoperirea tinerelor talente din România şi nu numai, cât şi distribuţia lor într-un film de lung metraj realizat alături de actori cunoscuţi.

La filmarea peliculei au participat 120 de tineri pasionaţi de teatru, dans, muzică şi film, iar Marius Bodochi, Emil Mitrache (Americanu’) şi Tudorel Filimon (NeaPopa) au asigurat sarea şi piperul unei poveşti care aduce la un loc acţiunea, iubirea, prietenia şi rivalitatea.

Filmările au avut loc în Moeciu de Sus, Bran, Zărneşti şi multe alte locaţii, pe parcursul a 21 de zile ,în luna iulie 2014, sub bagheta regizorilor Tiberiu Rotărescu şi Bogdan Alexe. Filmul este produs de A.P.S.P.F.R. împreună cu Dream Media Production, co-producătorii fiind Radio Romania si TVR.

„Invit iubitorii producţiilor româneşti de film să ni se alăture la acest eveniment deosebit, sunt emoţionat că am reuşit într-un timp atât de scurt să aduc, împreună cu talentaţii mei colegi, acest film în atenţia dumneavostră şi ştiu cât de important va fi acesta pentru toţi tinerii implicaţi în proiect, dar şi pentru aceşti mari domni ai filmului românesc: Marius Bodochi, Emil Mitrache şi Tudorel Filimon, fără de care ‹La limită / The edge› nu ar fi fost atât de plin de energie şi charismă”, declară Bogdan Alexe, fondatorul proiectului „Tabăra de film” şi co-regizorul filmului.

„Graniţa dintre corectitudine şi greşeală este, de cele mai multe ori, foarte îngustă, e nevoie de un singur pas ca să o treci. ‹La limită› este chiar povestea acestui pas şi aduce în prim plan curajul de a fi mai bun şi de a învăţa din greşeli. Este un film în care ne putem regăsi cu toţii, indiferent de vârstă. Cele mai frumoase momente din timpul filmărilor au fost întâlnirile copiilor cu actorii consacraţi, o experienţă unică pentru ei. S-a creat atunci o energie specială, s-a muncit mult pe întreaga perioadă a realizării peliculei, dar satisfacţiile tuturor celor implicaţi în proiect sunt pe măsură”, declară Tiberiu Rotărescu, regizorul filmului.