La Londra, Delia Antal a jucat într-o piesă de teatru cu Anamaria Marinca!

Apropo.ro / 11.06.2012, 12:09
La Londra, Delia Antal a jucat într-o piesă de teatru cu Anamaria Marinca!
La începutul carierei sale în actorie, Delia Antal a avut ocazia să o întâlnească pe binecunoscuta actriţă Anamaria Marinca şi să joace alături de aceasta într-o piesă de teatru bilingvă, “Bucharest Underground”. Aceasta a fost pusă în scenă la Teatrul Edric Hall din Londra.

„Bucharest Underground”, după Orfeu şi Euridice, este o piesă bilingvă (româno-engleză), scrisă de Saviana Stănescu şi Toma Enache şi regizată de Toma Enache, parte a proiectului internaţional de teatru radiofonic „The Works”.

Delia Antal„A fost o pură întâmplare să fiu distribuită pe aceeaşi scenă şi în acelaşi proiect cu Anamaria Marinca! Am fost contactată de producătorul englez al acestei piese. A fost o piesă bilingvă şi pentru mine a fost prima piesă jucată alături de actori români. M-am împrietenit astfel cu regizorul Toma Enache, cu Anamaria Marinca, cu Mihai Arsene care a jucat în „Bucharest Underground” rolul lui Orfeu, iar în filmul meu, D’ORA, rolul unui mafiot. A fost o experienţă foarte frumoasă, cu ceva ani în urmă, la începutul carierei mele!”, povesteşte, încântată şi acum de această experienţă, actriţa şi regizoarea Delia Antal, care şi-a lansat recent cartea „D’ORA” la Bucureşti. „Pentru mine a fost de bun augur această colaborare pentru că m-am împrietenit cu actorul Mihai Arsene, şi, pe lângă faptul că a jucat în filmul meu, am colaborat şi cu soţia lui, Veronica Lazăr, cea care m-a ajutat şi mi-a făcut castingul pentru „D’ORA” şi îmi este producător asociat”, a mai spus Delia Antal.

A vrut s-o aibă pe Marinca în filmul ei

Actriţa şi regizoarea Delia Antal s-a gândit chiar la un moment dat să o distribuie pe Anamaria Marinca în filmul ei de debut, „D’ORA”. Din păcate, Marinca a fost atunci implicată într-un alt proiect, aşa că Delia Antal nu a renunţat încă la ideea de a o avea pe celebra actriţă într-un film de-al ei. „Anamariei Marinca i-am propus să joace în „D’ORA” rolul unei rusoaice, Masha, dar, din pacate, ea filma chiar atunci pentru o altă producţie în Franţa. Ar fi fost o onoare pentru mine ca ea să facă parte din distribuţia filmului meu! Marinca este o actriţă foarte talentată şi dedicată muncii ei, care a câştigat nenumărate premii şi este o actriţă foarte apreciată afară! Orice producător, regizor sau actor ar aprecia o colaborare cu ea!” , a mai spus Delia Antal.

Anamaria Marinca a devenit cunoscută la nivel internaţional datorită unor roluri din filme precum „Sex Traffic”, de David Yates (2004), pentru care a primit premiul BAFTA, în 2005, şi, mai ales, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, de Cristian Mungiu (2007), recompensat cu premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2007.

Puteţi urmări aici imagini din piesa „Bucharest Underground” cu Anamaria Marinca, Toma Enache şi Delia Antal: