La o o săptămână după ce a fost salvat de la eutanasiere, un pitbull a salvat viața unui copil

De: Marian Andrei / 11.10.2013, 10:30
La o o săptămână după ce a fost salvat de la eutanasiere, un pitbull a salvat viața unui copil
La nici o săptămână după ce a adoptat un pitbull, cu doar câteva ore înainte de eutanasiere, câinele i-a întors unei americance favorul, salvând viața fiului acesteia.

Christi Smith a foat foarte afectată atunci când a aflat că un pitbull va fi eutanasiat. Cu câteva ore înainte de termen, femeia a reușit să ia câinele în îngrijire, plănuind să-l țină până când va găsi o persoană care îl va adopta permanent.

Cum va fi vremea în weekend. Află pe vremea.apropo.ro

Smith a bănuit încă de când a ajuns acasă că între pitbull, pe care l-a botezat TaterTot, și fiul său în vârstă de patru ani este o relație specială, dar nu și-a dat seama de intensitatea acesteia decât atunci când câinele l-a salvat de la moarte pe micuțul Peyton Andersen.

Într-o noapte a săptămânii trecute, TaterTot a devenit foarte agitat. El s-a dus în camela lui Peyton, a început să-l lingă și să sară peste el. Vazând că puștiul nu se trezește, TaterTot a început să scheaune și să latre, ceea ce a determinat-o pe doamna Smith să vină să vadă ce se întâmplă.

Femeia a descoperit că Peyton abia mai respira și l-a transportat în grabă la spital, unde doctorii au descoperit că acesta avea o criză foarte periculoasă de hipoglicemie. Medicii au declarat că nu cunosc cauzele care ar fi condus la criza de hipoglicemie, mai ales că Peyton nu are diabet.

KMSP-TV

Specialiștii veterinari au explicat motivul agitației lui TaterTot prin faptul că atunci când nivelul zaharurilor din sânge este scăzut, organismul produce cetone, pe care un câine le simte imediat. În afară de aceasta, animalele mai au „un al șaselea simț” care poate determina schimbările în activitatea electrică a unui organism (ceea ce explică de ce unii câini pot presimți crizele bolnavilor de epilepsie).

Christi Smith este convinsă că TaterTot i-a salvat viața fiului său în acea noapte și a spus că, de atunci, el a devenit membru cu drepturi depline al familiei.