La patru ani, are IQ-ul cât cel al lui Einstein!

De: Marian Andrei / 13.04.2012, 09:46
La patru ani, are IQ-ul cât cel al lui Einstein!
O fetiță de patru ani din Marea Britanie a fost acceptată în Mensa (organizație internațională non-profit a oamenilor cu o inteligență mult peste medie), ea având un IQ aproape la fel de mare ca cel al fizicienilor Stephen Hawking și Albert Einstein.

La testul pentru admitere, examinatorii Mensa i-au acordat lui Heidi Hankins un punctaj de 159, în condițiile în care punctajul mediu pentru un adult este de 100, iar pentru cei cu o inteligență peste medie este de 130.

Heidi devenit astfel membru al Mensa, având un IQ mai mare decât matematicianul Carol Vorderman (154) și cu doar un punct mai mic decât fizicianul Stephen Hawking, teoretician al originii universului, și decât Albert Einstein.

Tatăl fetiței, Mattew, care este lector la o universitate din Southampton, povestește că fetița a dat semne că ar fi specială imediat după naștere, când părea că încearcă să vorbească.

„Am știut că este un copil inteligent pentru că a început să citească foarte devreme. Eram curioși care este IQ-ul ei, dar rezultatul a fost mult peste așteptări. Până la vârsta de un an avea un vocabular destul de bun, iar acum este impresionant. Ea a început să folosească propoziții complete aproape imediat ce a început să vorbească, iar apoi, la 18 luni, a învățat să citească cu ajutorul calculatorului. Ne-am dat seama după cum folosea mouse-ul pentru a apăsa butoanele OK și Cancel. La 14 luni desena prințese și animale, în condițiile în care ceilalți copii desenau pete sau oameni-cartofi. La doi ani, i-am adus setul de 30 de cărți Oxford Reading Tree (folosit în 80 la sută din școlile primare din Marea Britanie) și le-a citit pe toate în doar o oră”, spune tatăl fetiței.