La plimbare prin București, cu telecabina!

Redacția / 24.04.2013, 15:00
Autoritățile doresc realizarea unui sistem de transport aerian deasupra Capitalei - telecabina, cu ajutorul fondurilor europene.

Și în timp ce aproape nu mai există o stradă din București care să nu aibă crăpături, găuri spectaculoase sau care să fie victima unei lucrări neterminate, autoritățile doresc să ne mute traseele pe deasupra, cu ajutorul unor telecabine.

Dacă drumurile nu ne mai permit transportul rutier, nu ne rămâne decât cel aerian, am putea glumi pe jumătate.

groapa

Așa ceva vom putea admira din telecabină

Potrivit directorului Direcției Transporturi, Drumuri și Sistematizarea Circulației din Primăria Municipiului București, Ion Dedu, municipalitatea a primit, în luna februarie, de la compania Overland Transport Systems (OTS) din Anglia, urmare a unei recomandări a Comitetului Regiunilor de la Bruxelles, invitația de a participa la proiectul „Overland Transport Systems – Sisteme de Transport Suspendate”.

Astfel, Municipiul București a fost invitat să aplice pentru fonduri europene în vederea realizarii sistem de transport suspendat, ce are capacitatea sa transfere un mare număr de călători în interiorul și împrejurul orașului.

Proiectul pilot are în vedere un traseu pe o distanță de maxim 10 kilometri. Cabinele vor putea să transporte cel mult patru persoane sau un scaun cu rotile și o persoană, maxim două. Greutatea maximă ce va putea fi transportată este de 400 de kilograme, viteza medie de transport, de 50 de kilometri pe oră, iar numărul maxim al călătorilor transportați pe oră, pe fiecare direcție de mers – de aproximativ 5.000 de persoane.

groapa

Aceste gropi vor putea fi evitate doar călătorind cu telecabina

Toate cabinele vor fi echipate cu instalație de încălzire, aer condiționat, cu camere de supraveghere video în interior sau în exterior. Selecția destinației se va face prin atingerea tastelor pe un ecran sau prin recunoașterea vocii.

Citește mai multe detalii despre telecabinele din București, pe Mediafax.ro